Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

250 тисяч гривен за день: Євген Клопотенко зізнався, хто платить йому такі гроші

Ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко розповів детальніше про свою роботу та за що може просити великі гонорари

Фото: Facebook Євгена Клопотенка, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Скільки коштує викликати додому шеф-кухаря Євгена Клопотенка

Фото: Facebook Євгена Клопотенка, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фірмові страви відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка можна спробувати не тільки у ресторанах. Він може приїхати до вас додому та приготувати щось смачненьке на вашій кухні, однак за таку послугу доведеться викласти чималу суму.

Про розцінки Євген Клопотенко розповів під час інтерв'ю для YouTube-проєкту "Наодинці".

Отже, свої фірмові страви на кухні у клієнта кухар приготує за гонорар у розмірі 250 тисяч гривень. При цьому він зізнався, що такі замовлення надходять йому не часто.

"Мене двічі замовляли, але це конфіденційна інформація. Це були от саме люди, які не дуже мене знали, вони сказали, що я персонал, що обслуговує", — розповів шеф-кухар.

Клопотенко каже, що якби не війна, то виїжджав би до клієнтів за значно більшу суму. Усе задля того, аби витрачати менше часу, а займатися своїми справами.

"Якби не було війни, я б просив 15 тисяч доларів. Я поставив дорого — якщо ти реально бачиш в цьому цінність. Якщо ти хочеш поїсти смачно — поклич іншого крутого кухаря за 50 тисяч гривень", — пояснив він.

Скільки щомісяця витрачає Євген Клопотенко

Зрозуміло, що завдяки своїй впізнаваності Євген Клопотенко заробляє значно більше, ніж середньостатистичний українець. Рівень свого реального заробітку кухар тримає у секреті, однак нещодавно він розповів про свої місячні витрати.

Так, відомо, що Клопотенко живе у Києві та винаймає у столиці квартиру. За оренду житла він щомісяця сплачує 20 тисяч гривень. Ще 30 тисяч він платить особистому водію.

"Я взяв собі водія, щоб встигати робити більше справ", — казав Клопотенко влітку 2023 року.

Ще у Клопотенка є асистентка, яка за свою роботу отримує до 40 тисяч гривень. Ще ресторатор фінансово підтримує своїх батьків, яким надсилає 20 тисяч гривень. А на купівлю одягу витрачає ще 40 тисяч.

"Виходить за місяць десь 160 тисяч гривень, але загалом я можу жити й на 20", — підсумував Клопотенко.

Хто такий Євген Клопотенко

Відомий шеф-кухар, співзасновник ресторану "Сто років тому вперед", бістро "Інші" у Львові та стріт-фуду "Інші. Парк". Чоловік постійно популяризує страви української кухні. Наприклад, саме завдяки йому український борщ віднині є у переліку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

До того ж Клопотенко та його команда створюють книги, тираж яких наразі становить 43 тисячі примірників. Першою книгою, у якій описані 70 найпопулярніших рецептів, вже має сім перевидань.

А книга "Зваблення їжею з українським смаком" завойовувала навіть європейські ринки. Так, ще у 2021 році вона була перекладена англійською мовою, а німецькою її можна читати з осені 2022-го. У січні має з'явитися польська версія, а трохи пізніше книга українського кухаря отримає іспанський переклад.

Нещодавно ми писали, яку суму грошей на ЗСУ віддав один із найвідоміших боксерів сучасності Олександр Усик. Також ми розповідали, які гроші можуть отримати українські стримери на Twitch.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.