Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі військові можуть отримати до 30 тисяч грн: кому виплачують допомогу

Захисники, які зареєстровані в одному з українських міст або є внутрішньо переміщеними особами, можуть розраховувати на допомогу

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Військовим із Сєвєродонецька виплачують фінансову допомогу

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військової адміністрації здійснює виплати фінансової допомоги військовослужбовцям, місце реєстрації яких – Сєвєродонецьк. Вони можуть розраховувати на кошти в розмірі від 15 до 30 тисяч гривень. Сума залежить від деяких факторів.

Про це йдеться у Розпорядженні "Про порядок надання у 2023 році матеріальної допомоги учасникам воєнних дій у період запровадження воєнного стану в Україні".

Чимало наших захисників з усіх куточків України отримують поранення і травми, беручи участь у бойових діях, тож потребують грошової підтримки. Військовим із Сєвєродонецька виплачують одноразову допомогу в розмірі 15-30 тисяч гривень за умови надання відповідних документів. Різні суми нараховуються у таких випадках:

  • 15 тисяч гривень – якщо службовець на момент подання заявки брав участь у захисті обороноздатності України від російських окупантів;
  • 25 тисяч гривень – якщо військовий отримав поранення, але планує після лікування та реабілітації повернутися для продовження служби;
  • 25 тисяч гривень – якщо поранення, отримане внаслідок участі в бойових діях, призвело до інвалідності та припинення військової служби;
  • 30 тисяч гривень – якщо захисник втратив кінцівку та набув інвалідності.

Щоб заявку розглянули, необхідно зібрати певний пакет документів і відправити на електронну пошту [email protected]. У список входять скани:

  • паспорту громадянина;
  • ідентифікаційного коду;
  • довідки ВПО про реєстрацією у Сєвєродонецьку (якщо є);
  • військового квитка з відмітками про проходження служби в особливий період;
  • довідки про травмування в результаті бойових дій;
  • висновку медико-соціальної експертної комісії (якщо є інвалідність);
  • довідки про відкриття банківського рахунку в Приватбанку чи Ощадбанку.

Зразок заяви можна переглянути за посиланням. Для отримання більш детальної інформації чи консультації телефонуйте на гарячу лінію Сєвєродонецької міської військової адміністрації за номером +38 (050) 484 00 18.

Безплатне житло деяким військовим

Під час зустрічі з українськими захисниками та сім’ями загиблих військових президент Володимир Зеленський розповів про початок реалізації ініціативи, мета якої – забезпечити певних службовців та їхні родини безплатним житлом. За уточненням очільника держави, кожна людина, яка отримала звання Героя України та стала кавалерами ордену "Золота Зірка", матиме власну оселю.

"Ми починаємо втілювати в життя важливу ініціативу, яка спрямована на реалізацію простого принципу: Україна захищає тих, хто захищає Україну. Держава подбає про кожного з них – і про тих, хто з нами, і про родини всіх тих, хто віддав своє життя за країну", – наголосив Зеленський.

Та додав, що лише з початку повномасштабного вторгнення Росії звання Героя України присвоїли 360 особам (210 з них посмертно). Ці люди, а також сім’ї загиблих захисників, отримають житлові сертифікати на купівлю об’єкту нерухомості. Так принаймні на дещицю вдасться віддячити українцям за їхню сміливість та сильний дух, які допомагали виборювати свободу і незалежність держави.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що з 1 грудня запрацювала важлива послуга для родин військових. Також ми повідомляли про виплати військовим у грудні та розповідали, чи зміниться розмір зарплат до кінця 2023 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.