Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Клієнти Ощадбанку можуть отримати спеціальну картку – для чого вона потрібна

Щоб фінансова установа задовольнила звернення, клієнтам необхідно мати картковий рахунок

Фото: УНІАН, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Ощадбанку можуть отримати спеціальну картку

Фото: УНІАН, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк дозволив клієнтам, які мають цифрову картку "єВідновлення", отримати її фізичний аналог. Тож розраховуватися за товари і послуги, доступні в межах державної програми компенсації за пошкоджене житло, можна буде не тільки онлайн.

Про це йдеться на офіційному сайті Ощадбанку.

Звернутися за послугою можуть тільки клієнти фінансової установи, яким раніше випустили цифрову картку в межах електронної публічної послуги "єВідновлення". Плюс необхідно, щоб людина проживала в регіоні, постраждалому від активних бойових дій.

Для замовлення додаткової картки потрібно відвідати відділення Ощадбанку, в якому обслуговується рахунок, і подати спеціальну заяву. З її заповненням допоможуть співробітники фінустанови. Маючи на руках фізичний платіжний засіб, можна купувати товари та розплачуватися за послуги, доступні в рамках державної програми, двома способами.

Нагадаємо, що станом на кінець листопада 2023 року близько 6 тисяч українців подали заявки на участь в "єВідновленні" для отримання коштів на ремонт пошкодженого житла чи купівлю нової квартири. Як уточняла голова комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, середній чек учасників програми становить 11 537 грн.

Умови участі в "єВідновленні" розширили

Наприкінці листопада Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило про оновлення державної програми. Якщо раніше послуга була доступна лише одноосібним власникам житла, то відтепер подати заявку на компенсацію можуть співвласники.

Можна оформити одне звернення на двох або написати заявки окремо, різниці немає. Після цього комісія органу місцевого самоврядування:

  • опрацює інформацію;
  • перевірить дані;
  • визначить суму відшкодування для кожного власника нерухомості залежно від його частки.

Житлові сертифікати згодом можна буде об’єднати, щоб разом придбати квартиру чи будинок, або витратити кошти окремо. Аби процедура пройшла успішно, потрібно заздалегідь подбати про отримання певних документів, без них заявку не розглянуть:

  • зареєстроване повідомлення про зруйноване майно;
  • верифікована картка платника податку в мобільному додатку "Дія";
  • витяг про несудимість.

В рамках програми українцям також виплачують до 500 000 грн на ремонт і реконструкцію, якщо пошкодження житла дуже серйозні. Процес подання звернення аналогічний, плюс руйнування повинні підтвердити представники спеціальної комісії, створеної при органах місцевого самоврядування.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні розширять форми компенсації "єВідновлення" і розповідав, що Зеленський підписав законопроєкт. Також ми повідомляли, чи потрібно сплачувати податок із компенсації за пошкоджене житло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.