Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Мільярди гривень витрачатимуть й надалі: у Кличка здивували киян новою заявою

Перший заступник Віталія Кличка розповів, з якої причини місто витрачає мільярди гривень під час війни та чому не відмовиться від цього

Фото: Telegram-канал КМДА, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Чому у Києві витрачають мільярди гривень на будівництво доріг під час війни

Фото: Telegram-канал КМДА, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Київська міська влада навіть під час війни не відмовилася від будівництва нових транспортних розв'язок, які коштують мільярди гривень. Наприклад, зараз за кошти держави у Києві триває спорудження розв'язку на перетині Богатирської та Полярної вулиць.

Як пояснив виданню "Економічна правда" заступник голови КМДА Микола Поворозник, дорожню інфраструктуру потрібно будувати, адже потім держава цікавитиметься, куди поділися виділені місту кошти.

"Мені держава виділила 2,8 мільярда гривень на розвиток транспортної інфраструктури. Це цільові кошти. Субвенція з державного бюджету. Вони ж з мене потім спитають: "Я тобі гроші дав? Чого ти їх не використовуєш?", — сказав посадовець.

При цьому у 2024 році столиця не отримає субвенцію з держбюджету, тому розв'язку будуть добудовувати за кошти киян. Однак Поворозник зазначив, що її точно добудують.

"Можливо, ми не будемо "малювати губи" розв'язці на Оболоні, запустити рух там потрібно", — підкреслив він.

Ще один масштабний та доволі дороговартісний проєкт, який нещодавно реалізували у столиці — реконструкція Дегтярівського шляхопроводу. За словами Миколи Поворозника, міст потрібно ремонтувати, оскільки об'єкт перебуває у незадовільному стані.

Водночас продовження Кільцевої дороги до Оболонського проспекту, як вважає заступник Віталія Кличко, дозволить оболонцям виїжджати з району альтернативним шляхом. Також поява цієї дороги на вулиці Олени Теліги поменшає заторів.

Обвал Дегтярівського шляхопроводу

Подія сталася 30 вересня 2023 року, при цьому не витримали нові конструкції мосту, які встановили під час проведення капітального ремонту у червні.

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) тоді заявили, що балки мосту обвалилися під час монтажу. Але невідомою залишися причина обвалу.

"Причини надзвичайної ситуації на місці з'ясовуватимуть фахівці", — зазначили у КМДА.

На щастя, ніхто з киян чи гостей міста не постраждав внаслідок інциденту.

Цікаво, що ремонт шляхопроводу та будівництво нової розв'язки навколо нього обійшлися місту, за попередніми даними, у 934 мільйони гривень.

Раніше ми розповідали, що в одному з українських регіонів вирішили відремонтувати міст за пів мільярда гривень. Також ми пояснювали, чи потрібно під час війни витрачати гроші на відбудову доріг та мостів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.