Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк почав виплати за ще однією програмою — хто отримає гроші

Розповідаємо, хто з українців отримає гроші від ПриватБанку в рамках міжнародної програми

Фото: УНІАН, Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк розпочав нові виплати українцям

Фото: УНІАН, Колаж: Pro Гроші

Чергову фінансову допомогу виплачуватимуть українцям-жертвам Голокосту (колишнім в'язням концтаборів і тим, хто пережив німецьку окупацію). Виплати розпочалися з 24 листопада.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

За словами члена правління банку з питань роздрібного бізнесу Дмитра Мусієнка, такі виплати фінансова установа виконує з 2014 року, оскільки є єдиним банком-агентом, уповноваженим урядом Федеративної Республіки Німеччина виплачувати компенсації жертвам нацизму на території України.

"Ми робимо все можливе були проведені в найкоротші терміни. Всі виплати та інші операції в рамках цього проєкту ми здійснюємо без комісій для одержувача", — розповів він.

Хто може розраховувати на виплати

У банку зазначають, що право на виплати мають ті громадяни, які відповідають умовам отримання компенсації – люди, які особисто постраждали під час Голокосту.

"ПриватБанк повідомить всім отримувачам виплат про надходження коштів за телефоном чи через СМС", — йдеться у повідомленні.

Кошти автоматично зараховуватимуть на рахунок чи картку клієнта. Якщо ж людина не користується послугами ПриватБанку, то гроші можна буде отримати у готівковій формі у будь-якому з відділень банку в містах України.

Виплати до Дня Незалежності 2024

У 2024 році одноразову державну допомогу до Дня Незалежності зможуть отримати військові та правоохоронці. Подавати заявку, аби отримати виплату, можна до 10 грудня.

Відомо, що кошти нараховуватимуть представникам:

  • Міністерства оборони;
  • Міністерства внутрішніх справ;
  • Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури;
  • Головного управління Національної гвардії.

Однак на держдопомогу зможуть розраховувати й інші громадяни. Детальніше про це можна прочитати у нашому матеріалі.

Кому з ВПО скасують виплати

З 1 січня наступного року держава припинить виплачувати кошти переселенцям, які:

  • придбали новий транспортний засіб (з року випуску якого минуло менше п'яти років), крім автомобілів, які придбали волонтери та передали їх на потреби оборони країни;
  • придбали іноземну валюту (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних, соціальних, освітніх послуг), а також банківські метали на загальну суму понад 100 тисяч гривень;
  • володіють житлом на інших територіях (не там, де тривають активні бойові дії або які окуповані), якщо таке житло з площею понад 13,65 м2 на одного члена
  • сім'ї;
  • придбали земельну ділянку, витративши на це понад 100 тисяч гривень, квартиру, будівлю (крім житла, отриманого коштом державного або місцевого бюджету);
  • мають на депозитному банківському рахунку кошти загальною сумою понад 100 тис. грн;
  • перебувають у місцях позбавлення волі;
  • перебувають на повному державному утриманні у будинку дитини, дитячому будинку, дитячому будинку-інтернаті, психоневрологічному інтернаті, будинку-інтернаті для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, спеціальному будинку-інтернаті системи соціального захисту населення, школі-інтернаті, установі спеціалізованої освіти військового напряму.

Також до змін слід готуватися українцям, які без обґрунтованих причин не повертаються з-за кордону понад 30 календарних днів. Також виплат позбавлять осіб, які з 1 серпня повернулися на залишене раніше місце проживання.

Раніше ми розповідали, кому з українців виплатять по 50 тисяч гривень. Також ми писали, як отримувати подвійну соціальну допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.