Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

ПриватБанк зробив безплатною важливу послугу: на що не доведеться витрачати гроші

Перевагою отримання міжнародних переказів через систему SWIFT у Приватбанку є відсутність лімітів за сумою

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку можуть відправляти чеські крони через SWIFT без комісії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти ПриватБанку можуть відправляти та отримувати міжнародні валютні перекази без додаткової комісії. Мова про відправлення через систему SWIFT у чеських кронах. Послуга стала можливою завдяки відкриттю кореспондентського рахунку в Citibank N.A.

Про це йдеться на офіційному сайті ПриватБанку.

Чимало українців переїхали в Чехію з огляду на повномасштабну війну чи до початку вторгнення Росії. Вони допомагають близьким і рідним в Україні фінансово, підтримують Збройні сили, донатять волонтерам. Тож ПриватБанк розширив співпрацю з європейськими фінансовими установами та відкрив новий кореспондентський рахунок у чеських кронах.

Він дає змогу клієнтам миттєво відправляти гроші без обмежень у сумі через міжнародну платіжну систему SWIFT без додаткової плати за послугу. Тобто людям не потрібно витрачати більше, щоб здійснити переказ в Україну на рахунок ПриватБанку. Так само отримувачі не оплачують комісію, якщо валютні перекази надходять на гривневі рахунки.

Щоб сформувати реквізити і передати відправнику, необхідно авторизуватися в мобільному додатку "Приват24" і пройти такий шлях у меню: "Сервіси – Перекази – SWIFT – Реквізити". Не забудьте обрати правильну валюту та вказати актуальну банківську картку для зарахування коштів. Після формування документу з реквізитами його можна зберегти на телефон або поділитися.

Серед основних переваг SWIFT-переказів такі:

  • немає ліміту відправлення за сумою;
  • можна відстежувати перекази онлайн;
  • є спеціальна лінія підтримки для одержувачів SWIFT-платежу;
  • здебільшого кошти надходять на рахунки протягом 24 годин, у 40% випадків – за 5 хвилин.

Які ліміти переказів існують в ПриватБанку

Клієнти ПриватБанку мають змогу здійснювати миттєві перекази коштів на картки будь-яких фінансових установ України та світу. Але важливо знати, що існують певні обмеження у сумах відправлень та кількості транзакцій за добу. В разі перевищення лімітів не виключено, що банк заблокує платіжну карту та доступ до мобільного додатку.

Відомо про такі обмеження:

  • на карту іншого банку, українського чи закордонного – 29 999 грн за один переказ;
  • на карту Visa за добу – 7 500 доларів (за курсом НБУ);
  • на карту Visa за тиждень – 10 000 доларів;
  • на карту Visa за місяць – 20 000 доларів;
  • на карту MasterCard – 10 000 доларів;
  • мінімальний переказ на картки інших банків – 10 доларів.

В мережі Інтернет є чимало історій клієнтів ПриватБанку, які стикнулися з блокуванням рахунку через перевищення обмежень. Домогтися відновлення доступу буває важко, адже користувачу послуг необхідно довести джерела походження сум і надати підтверджувальні документи. Процедура розблокування може затягнутися через ці бюрократичні вимоги.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк запустив нову технологію для клієнтів і розповідав, як вона може спростити життя. Також ми повідомляли, за що ПриватБанк може безкомпромісно заблокувати платіжну картку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.