Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Сума здивує кожного! Як Усик фінансово підтримує ЗСУ заради перемоги над Росією

Мер Києва Віталій Кличко, який особисто знайомий з одним із найвідоміших боксерів сучасності розповів, як Олександр Усик допомагає ЗСУ під час війни

Фото: УНІАН, Facebook Олександра Усика. Колаж: Pro Гроші

Олександр Усик задонатив на ЗСУ понад 150 мільйонів гривень

Фото: УНІАН, Facebook Олександра Усика. Колаж: Pro Гроші

Український чемпіон світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO у суперважкій вазі Олександр Усик з початку повномасштабної агресії Росії не тільки розповсюджує правду про війну завдяки своїй впізнаваності у світі, а й активно підтримує ЗСУ. Так, наприклад, з лютого 2022 року боксер віддав на потреби армії понад 150 мільйонів гривень.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, він особисто переконував Усика не відмовлятися від боксерської кар'єри заради служби в армії.

"Я переконував Олександра, що він буде набагато ефективнішим і кориснішим для нашої держави, коли використовуватиме спортивну трибуну для донесення й посилення сигналів України", — зазначив Кличко.

Врешті, Олександр Усик прислухався до слів колись легендарного боксера та залишився у спорті. Однак зв'язків з українською армією не розірвав.

"Мені відомі приклади, і їх дуже багато, коли люди віддають на ЗСУ великі суми власних коштів. Але роблять це не публічно. Олександр – один із таких людей. Він бере активну участь у благодійних аукціонах, жертвує свої гроші на допомогу нашим захисникам. Сума особистих донатів Усика на сьогодні вже склала понад 150 мільйонів гривень", – сказав мер Києва.

Як правильно донатити на ЗСУ

Перед тим, як допомогти фінансово нашій армії потрібно уважно ознайомитися з тим, кому ви віддаєте власні гроші, зароблені нелегкою працею. На жаль, навіть в умовах війни вистачає негідників, які під виглядом допомоги на ЗСУ збирають з людей гроші, а потім витрачають їх на власні потреби. Тож щоби ваші донати точно отримали українські захисники, варто скористатися одним із наступних варіантів:

  • "Фонд допомоги Збройним силам України", відкритий Національним банком;
  • спецрахунок Міністерства оборони України;
  • фонд компетентної допомоги армії "Повернись живим";
  • медичний батальйон "Госпітальєри";
  • благодійний фонд Сергія Притули;
  • фандрейзингова платформа United 24;
  • благодійний фонд "АРМІЯ SOS";
  • благодійний фонд "Відбудуємо разом";
  • благодійний фонд матеріально-технічної підтримки ЗСУ "Твій крок".

Всі вказані рахунки та організації націлені на збір коштів для різноманітних потреб української армії. Зокрема на необхідне спорядження і техніку, зимовий одяг, генератори, автономні пічки, БпЛА і так далі.

Росія збільшить фінансування війни в Україні

Наступного року російський уряд планує витратити на війну проти українців на 68% більше, ніж цьогоріч. Так, збільшиться фінансування на закупівлю зброї, також російська влада планує й надалі виплачувати гроші родинам загиблих на війні та лікувати поранених.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує один день війни в Україні. Ще ми писали, коли в Росії відбудеться черговий етап мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.