Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Відновлення України за кошти ворога: у Конгресі США хочуть заарештувати активи Росії

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається, що законопроєкт дозволить пришвидшити отримання заморожений російських активів

Фото: Unsplash, Денис Шмигаль/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Денис Шмигаль повідомив про внесення закону про арешт активів олігархів Росії до Конгресу США

Фото: Unsplash, Денис Шмигаль/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Відновлення України отримало новий імпульс завдяки законопроєкту, внесеному до Конгресу Сполучених Штатів Америки. Спільна ініціатива від республіканців та демократів під назвою "The Asset Seizure for Ukraine Reconstruction Act" має на меті швидше конфіскувати активи російських олігархів, які знаходяться під санкціями.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України цитуючи прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Законопроєкт, як повідомив Денис Шмигаль, передбачає надання Міністерству юстиції США необхідних інструментів для ефективної конфіскації активів олігархів Росії, які підпадають під санкції. Ці активи будуть конфісковані та передані Україні. Вони сприятимуть процесу стабілізації та відновлення країни після війни.

Однією з ключових особливостей законопроєкту є його фокус на швидкій конфіскації активів. Це дозволить забезпечити ефективність процесу та максимально використовувати заморожені російські гроші та цінні папери. До того ж в Мінреінтеграції нагадали, що раніше Сполучені Штати заморозили активи на суму в 8 мільярдів доларів.

Коли Конгрес може ухвалити рішення щодо допомоги Україні

США раніше передали Україні значну кількість озброєння, але зараз існують сумніви щодо надходження нових постачань. За інформацією Bloomberg, Сполучені Штати не мають можливості прийняти новий пакет допомоги для України, і це може відкладатися до середини грудня або навіть довше.

Це може піддавати сумніву підтримку регулярних постачань зброї, які є критично важливими для України у воєнний час. Конгресмени, які підтримують нашу країну, намагаються пришвидшити прийняття значного пакета допомоги, але це може затягнутися до середини грудня, майже на два місяці після запиту президента Байдена про 61 мільярд доларів. Обговорення майбутнього пакету допомоги для України від представників обох партій США може відбутися після Дня подяки.

Пропонуємо вам дізнатися, яку кількість озброєння Україна отримала від Сполучених Штатів за весь час війни. Також ми повідомляли, що США може відмовити у допомозі Україні, але в Мінфіні вже знайшли альтернативу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.