Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Золотий телемарафон? Нові програми каналу "Рада" можуть дорого обійтися українцям

Тобто, за підсумками тендеру та важливо, що без конкурсу, було обрано компанію "Кінокіт", яку повʼязують з Кирилом Тимошенком

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Канал виділив чимало грошей

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні один із каналів потрапив у черговий скандал закупівлю контенту у фірми, яку пов'язують з ексзаступником очільника ОП Кирилом Тимошенком. Йдеться про Державний парламентський канал "Рада".

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Відомо, що у системі Prozorro вже закрили тендер щодо закупівлі телевізійних програм для цілодобового забезпечення марафону "Єдині новини" на майже 105 мільйонів гривень.

"Послуги зі створення (виробництва) аудіовізуальних творів (телевізійних програм) для забезпечення цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини UAразом", що містть розробку творчої концепції та передбачає частковий технологічний цикл виробництва, для цілей державного підприємства "Парламентський телеканал "Рада" на 2024 рік на період дії воєнного стану в Україні", – йдеться у поясненні до тендеру, який вже завершено.

Важливо, що за підсумками тендеру та без конкурсу було обрано компанію "Кінокіт". Однак саме її повʼязують з колишнім заступником очільника Офісу президента Кирилом Тимошенком. Також нардеп наголосив, аби купити контент, то від усього каналу "Рада" на 2024 рік виділили 2/3 частини.

Реакція Кирила Тимошенка

Пізніше ексзаступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що не має відношення до компанії "Кінокіт". Ба більше, всю інформацію, яка зʼявилась в мережі, чоловік заперечив.

"Вся ця інформація базується на безглуздій історії, що є якась жінка, яка є власницею цього бізнесу і яка колись навчалася у моєї дружини у кіношколі. Так от я хотів би нагадати, що через цю кіношколу пройшло вже декілька тисяч осіб", – зазначив чоловік.

Тимошенко додав, що більшість випускників кіношколи його дружини, де вони вчились, мають медійний або кіношний бізнес, а також працюють на посадах в таких агенціях.

"Так що, вони тепер усі зі мною пов’язані?", – додає Тимошенко.

Які послуги запропонував Кремлю експродюсер "112 каналу"

Раніше ми вже писали про те, що Росія вирішила провести восени 2023 року так звані вибори на окупованих територіях Запорізької області. І саме у списку "кандидатів" від партії "Єдина Росія" серед претендентів на посаду "депутата" також був й ексдиректор телеканалу "112 Україна" Віктор Зубрицький.

Ба більше, на сайті партії чоловік записав пропагандистські відеовізитівки для фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

"Громадяни проголосували на референдумі (фейковий референдум на окупованих територіях про "приєднання" до РФ. — ред.) та вступили у нову для себе державу. Вони стали повноцінними громадянами Російської Федерації. Водночас вони отримали доступ до величезного соціального пакета", — говорив Зубрицький.

У своїй промові він запевняє людей, що Росія, на відміну від України, "допомагає своїм громадянам влаштувати гарне життя".

Відомо, що Зубрицький родом з Миколаєва, називає себе радником голови окупаційної "адміністрації" Запорізької області. Раніше чоловік жив у Києві та працював креативним директором телеканалу "112 Україна". Його дружина була співвласницею каналу. А от одразу після Революції Гідності українець утік до Росії. Більше про цю тему ви можете почитати в нашому матеріалі.

Раніше ми писали про новий закон Зеленського щодо територіального устрою Криму. Також ми повідомляли про звільнення Резнікова з посади.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.