Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Apple готує кардинальні нововведення: що зміниться для власників iPhone

Розповідаємо, яка функція стане доступною для багатьох власників відомих смартфонів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Apple готує оновлення для власників смартфонів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сторонні платіжні сервіси отримають доступ до можливостей NFC на усіх пристроях Apple. Тепер власник iPhone зможуть безконтактно оплачувати свої покупки, а не тільки через Apple Pay і Wallet.

Про це пише The Verge.

Компанія пообіцяла змінити свою політику дворічного розслідування, яке проводила Європейська комісія. Компанію звинувачували у монополії, оскільки вона не дозволяла конкурентам створювати аналоги Apple Pay для iPhone. Процес тривав з 2020 року

Інформацію про майбутні зміни журналістам видання підтвердив один із представників компанії.

"Ми взяли на себе зобов'язання надати стороннім розробникам в Європейській економічній зоні можливість, яка дозволить їх користувачам здійснювати безконтактні платежі через NFC у своїх додатках для iOS в обхід Apple Pay і Apple Wallet", – сказав він.

Наразі мова йде про те, що безконтактні оплати на Iphone стануть доступними для розробників з Європейської економічної зони (ЄЕЗ) і користувачам з Apple ID у країнах Європейського Союзу.

Зобов'язання діятимуть впродовж наступних десяти років. Якщо ж Apple порушить їх, то компанії загрожує штраф у розмірі до 10% від її річного обороту по всьому світу.

Apple більше не найдорожча компанія у світі

Відтепер перше місце у світі за доходами належить технологічній корпорації Microsoft.Так, 11 січня ринкова оцінка Microsoft досягла позначки у 2,875 трильйона доларів. Ця цифра забезпечила їй перше місце з капіталізації у світі. Тим часом показник у Apple — 2,871 трильйона доларів.

Востаннє Apple поступалася Microsoft три роки тому – 2021 році.

Який зі смартфонів Apple найдорожчий у світі

Це модель Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond. За цей гаджет, на задній панелі якого є рідкий рожевий діамант, потрібно заплатити 48,5 мільйонів доларів. Примітно, що цю версію iPhone 6 було випущено в обмеженій кількості.

До слова, найновіша модель серед смартфонів компанії Apple, яку продають українські магазини — iPhone 14. Ціни на цю модель коливаються від 38 999 до 53 999 гривень. Водночас iPhone 14 Pro Max коштує від 59 999 гривень до 79 999.

Раніше ми розповідали, що Apple вирішила зупинити випуск однієї з моделей iPhone. Також ми пояснювали, як українцям безплатно встановити на iPhone нову iOS 17.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.