Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деякі власники iPhone отримають компенсацію: кому Apple виплатить $92

Розповідаємо, за що покарали компанію Apple та яку компенсацію вона повинна виплатити своїм клієнтам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Apple виплачує компенсацію своїм клієнтам

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнти компанії Apple почали отримувати перші кошти як компенсацію за уповільнення роботи iPhone. Бренд зобов'язали виплатити відповідну компенсацію ще у 2020 році, але перші транзакції розпочались тільки зараз.

Про те, за що компанія Apple виплачує кошти клієнтам, повідомили у виданні MacRumors.

Компанія погодилась виплатити компенсацію, щоб врегулювати колективний позов про таємне уповільнення роботи деяких пристроїв бренду. Загалом Apple повинна виплатити 500 мільйонів доларів, тобто близько 3,5 тис. грн ($92,17) кожному, хто подав колективний позов.

Зазначається, що компанія Apple таємно від клієнтів сповільнювала роботу низки моделей смартфонів власного бренду. Внаслідок таких дій, знизилась продуктивність таких моделей:

  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6s;
  • iPhone 6s Plus;
  • iPhone SE.

В компанії запевняли, що такі дії необхідні нібито для продовження терміну роботи акумулятора, але насправді — це підштовхувало клієнтів замінювати свої старі телефони на свіжіші моделі. Спершу факт уповільнення в Apple спростовували, але згодом признали свою провину та погодились виплатити компенсацію.

Чи продовжує компанія Apple сповільнювати старі моделі смартфонів

Зараз користувачам смартфонів Apple доступна окрема функція уповільнення пристрою. Завдяки їй людина сама вирішує, що для неї важливіше — залишити продуктивність чи збільшити тривалість роботи пристрою.

Тож грошові надходження клієнтам компанії не стали несподіванкою, адже у матеріалах судової справи було зазначено, що компенсація почне надходити позивачам на початку січня 2024 року.

Скільки коштують iPhone в Україні

Нова лінійка смартфонів від компанії Apple у мережі магазинів "Цитрус" станом на 13 грудня, залежно від моделі, коштувала:

  • iPhone 15 – від 42 499 до 57 499 грн;
  • iPhone 15 Plus – від 47 499 до 62 499 грн;
  • iPhone 15 Pro – від 53 499 до 78 499 грн;
  • iPhone 15 Pro Max – від 63 499 до 83 499 грн.

В магазинах "АЛЛО" та "Rozetka" ціни на телефони компанії Apple фактично не відрізняються від встановлених у попередній мережі. Заощадити українці можуть купуючи смартфони в eStore, тут можна придбати iPhone 15 на 128 ГБ за 36 699 грн. Найкраща пропозиція в магазині "iStore", де ціни починаються від 34 999 грн.

Раніше ми писали, що компанія Apple вирішила змінити ціни на передплату на свої сервіси, а також з якою проблемою зіткнулись власники iPhone 15.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.