Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Дивний тренд у TikTok допоможе розбагатіти? Як заробити на "Вогник, жарко-жарко" (відео)

Поки половина українців "ловить крінж", деякі тіктокери заробляють сотні доларів за одну онлайн-трансляцію

Фото: скриншот, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Блогерка Аріша Лінр запровадила тренд NPC-стрімів в українському TikTok

Фото: скриншот, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні наприкінці літа 2023 року "вибухнув" новий TikTok-тренд, який багато користувачів вважають дивним. Чи не кожна людина потрапляла на трансляцію, де дівчина вимовляла звук "ґґґґґґґ" чи повторювала фразу "Ммм, вогник, жарко-жарко". Першопрохідцем в україномовному сегменті стала блогерка Аріша Лінр, яка перейняла тенденцію NPC-стрімів з-за кордону.

Сайт Pro Гроші розповідає, як з’явився цей тренд у TikTok і скільки можуть заробити блогери.

Що таке NPC-трансляції та як блогери на них заробляють

Термін "NPC" прийшов зі сфери комп’ютерних ігор і дослівно означає "неігровий персонаж". Так називають героїв, які мають чітко прописані дії та не можуть вийти за рамки скриптів. Іншими словами, це бот, від якого нічого не залежить і який поводиться однаково.

Отже, на NPC-трансляціях блогери зображають персонажів ігор та реагують на подарунки, куплені глядачами. Причому вони можуть вимовляти тільки стандартні фрази залежно від отриманого подарунку та супроводжувати це активними рухами. Наприклад, Аріша Лінр протягом кількох годин вигукує такі фрази:

  • "Ам, дупця росте";
  • "Ммм, вогник, жарко-жарко";
  • "Брррр, холодно";
  • "ґґґґґґґ" та ін.
@arisha_linr arisha_linr ## – Arisha Linr

Це забавляє аудиторію, яка безперервно засипає блогерку віртуальними подарунками, так званими гіфтами. Їх потрібно купувати за спеціальні монети, а ті дістаються за справжні гроші. Серед найбільш популярних гіфтів – троянда, морозиво, зображення різних тварин, логотип TikTok тощо. Вони коштують кілька монет, хоча є такі подарунки, за які доводиться віддавати сотні і навіть тисячі.

Щоб дістати 8 монет, необхідно віддати всього 3,15 грн. Враховуючи відносно дешеві позиції, не дивно, що користувачі TikTok дарують в основному троянду і морозиво. І коли подарунок з’являється на екрані, блогерка повинна вигукнути відповідну фразу.

 | Фото: Скриншот: Pro Гроші
 | Фото: Скриншот: Pro Гроші

Вартість подарунків і віртуальних монет у TikTok

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Вартість подарунків і віртуальних монет у TikTok

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Скільки можна заробити на тренді

Отримані подарунки конвертуються в реальні гроші. Щоправда, соціальна мережа забирає половину заробітку блогерів. Аріша Лінр якось розповідала, що її найбільший дохід за одну трансляцію, яка тривала 6 годин з невеликими перервами, становив 109 доларів. Скільки зараз заробляє дівчина, точно невідомо. Але суми точно немаленькі, враховуючи, з якою інтенсивністю вона веде трансляції.

Іноземні користувачі, особливо популярні, можуть заробляти неймовірні суми. Канадська блогерка Pinkydoll, яка підхопила тренд NPC-стрімів у японців, починала з 250 доларів на день. А згодом, коли трансляції стали вірусними, щоденний дохід виріс до 2-3 тисяч доларів.

@orangemeerkatmedia Maybe I should give more? @Pinkydoll #live#gifts#npclivestream#ailivestream#pinkydoll#pinkydollreal#funny#orangemeerkatmedia original sound – Orange Meerkat Media

TikTok оштрафували на майже 350 мільйонів євро

Раніше ми розповідали, що Комісія з захисту даних Ірландії (DPC) – один із провідних регуляторів у Європейському Союзі – оштрафувала соціальну мережу TikTok на 345 мільйонів євро. Причиною стали порушення щодо конфіденційності обробки персональних даних дітей на території ЄС у період з 31 липня по 31 грудня 2020 року.

Одними з прикладів були облікові записи користувачів до 16 років, які соцмережа автоматично визначила як "публічні". Втім представники TikTok не погодилися зі звинуваченнями та відмовилися сплачувати величезний штраф. За їхніми уточненнями, ще до початку розслідування DPC соціальна мережа запровадила запобіжні заходи стосовно обробки персональних даних.

Зокрема, TikTok встановив більш жорсткий батьківський контроль та зробив акаунти користувачів до 16 років закритими за замовчуванням (січень 2021 року). Хоча до того фіксували певні порушення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українку звільнили через вірусне відео у Tik-Tok і розповідав, як соцмережа не догодила керівнику. Також ми повідомляли, що податкова звернулася до продавців у Facebook та Instagram.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.