Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Компанія Маска йде на дно? Чому Tesla втратила понад 100 мільярдів доларів

Засновник Ілон Маск відіграє ключову роль у популяризації компанії через свій вплив та нові підходи до звичних процесів

Фото: twitter Ілона Маска, pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія була створена у 2003 році

Фото: twitter Ілона Маска, pexels. Колаж: Pro Гроші

Tesla одна із найвідоміших компаній, яка заснована Ілоном Маском. Вона виробляє електромобілі, сонячні батареї та системи енергоощадження для дому та бізнесу. Ще компанія відома своїми інноваційними рішеннями, а також дослідженнями в області штучного інтелекту та космічної техніки. Але 2024 рік почався для виробника електромобілів Tesla із серйозних втрат.

Сайт Pro Гроші розповідає, чому компанія серйозно просіла на фондовому ринку та що про неї загалом відомо.

Зміст
1.Чому Tesla втрачає гроші
2.Що відомо про Tesla
3.Який прибуток Tesla приносить Ілону Маску
4.Скільки коштують автомобілі Tesla в Україні

Чому Tesla втрачає гроші

За інформацією Bloomberg втрати виробника електрокарів за два тижні 2024 року склали майже 100 мільярдів доларів. Одна з головних причин те, що компанія Hertz Global Holdings хоче відмовитися від електромобілів, хоча вона є одним із лідерів ринку оренди автівок у США. Також мало вплив на позиції Tesla і зниження цін на продукцію компанії у Китаї, а ще збільшення витрат на оплату праці.

Аналітик з Cowen Джеффрі Осборн додав, що дивлячись на це все інвестори серйозно занепокоєнні через стагнацію зростання компаній на ринку електромобілів. А зниження цін на автівки Tesla в Китаї лише посилює ці побоювання, адже все схоже на "гонитву на дно для індустрії EV з урахуванням гострої конкуренції на цьому ринку".

Компанія Tesla, за підсумками 2023 року, була серед компаній, які продемонстрували найкращі результати. Акції виробника електрокарів зросли майже на 104%, а капіталізація ринку сягнула до 760,68 мільярда доларів.

Що відомо про Tesla

Це американська компанія, яка була заснована у 2003 році Ілоном Маском та іншими партнерами. Основний напрямок діяльності — розробка та виробництво електромобілів та відновлювальних енергетичних систем.

Чим відома компанія:

  • електромобілі. Tesla виробляє електромобілі, включаючи Model S, Model 3, Model X та Model Y, які відрізняються високою дальністю подорожей та передовими технологіями;

  • енергетичні рішення. Компанія спеціалізується на відновлювальній енергетиці, виробляючи сонячні батареї для дому та комерційних об'єктів;

  • інновації в технології. Tesla відома своїми технологічними досягненнями, такими як система автопілота та постійні оновлення програмного забезпечення;

  • лідерство Ілона Маска. Засновник та CEO Ілон Маск відіграє ключову роль у популяризації компанії через свій вплив, амбіційні плани та інноваційний підхід.

Важливо, що компанія також відзначається унікальним підходом до маркетингу та залученням уваги за допомогою соціальних мереж. І це працює, адже формується широкий споживчий інтерес.

Який прибуток Tesla приносить Ілону Маску

Наразі акції компанії торгуються за ціною на рівні 218,89 долара за штуку. Ринкова капіталізація компанії Ілона Маска на сьогодні становить 695,8 мільярда доларів, за даними Yahoo!Finance.

Відомо, що у 2021 році Tesla побила власний квартальний рекорд прибутку. Тоді у третьому кварталі компанія заробила 1,62 мільярда доларів. Про це йдеться у фінансовому звіті виробника. А попередній рекорд компанії був 1,14 мільярда доларів. До речі, він теж був встановлений у 2021 році, але вже в другому кварталі.

На січень 2022 року було відомо, що Ілон Маск отримує символічну зарплату в один долар від Tesla. Але важливо, що його основний дохід може бути пов'язаний з власністю акцій цієї та інших компаній, а також з різними інвестиційними проєктами.

Скільки коштують автомобілі Tesla в Україні

За даними сайту auto.ria середня ціна на автомобілі від цієї компанії становить 1 840 621 гривні або 48 644 доларів. Пропозицій на ринку чимало, а тому ви можете обрати машину на свій смак, стиль життя та бюджет. Ба більше, протягом 2023 року ціни на транспорт даної компанії значно знизились. Адже у січні минулого року ви могли придбати машину за 63 485 доларів.

Вартість автомобілів Tesla в Україні
Вартість автомобілів Tesla в Україні
Фото: Pro Гроші

Якщо добре вивчити ринок, то ви можете там знайти автомобілі Tesla за 19 700, 16 999, 37 500, 34 999, 32 500 доларів і це не межа.

Раніше ми писали, що в Індії надійшов у продаж дешевий електрокросоверіз запасом ходу 600 км. Також ми повідомляли, що китайці представили яскравий міський електромобіль за 10 400 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.