Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

PornHub сплатить понад 5 тисяч доларів штрафу – що порушив сервіс в Україні

Очільник комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про діяльність PornHub в Україні

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Сервіс PornHub оштрафували на п'ять тисяч доларів

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні оштрафувала сервіс для дорослих PornHub за ухилення від сплати податку на Google. Розмір штрафу становить понад п'ять тисяч доларів.

Про це написав у своєму Telegram-каналі голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Водночас як повідомив політик, відомий сервіс Onlyfans, на відміну від PornHub, вже сплатив до українського державного бюджету 944,1 тисячі доларів. Ця сума була отримана з початку 2023 року.

Гетманцев розповів, що компанія, яка оперує сайтом PornHub, не погоджується на реєстрацію, тому її оштрафували на 5 543 доларів.

"Відповідне податкове повідомлення-рішення спрямоване компанії та до Агенства доходу Канади", — зазначив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Він також додав, що державна усі гроші, отримані з так званого податку на Google, спрямовує на фінансування потреб ЗСУ.

"А Україна за рейтингом PornHub на 14 місці серед інших країн за переглядами споживачів електронних послуг цього сайту", — зауважив Данило Гетманцев.

Що таке податок Google

У червні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про "податок на Google". Відтоді інтернет-гіганти, які працюють в Україні, сплачують податки до бюджету країни.

Декриміналізація порно

В Україні планують декриміналізувати використання порнографічних матеріалів, але тільки тих, які не є небезпечними для суспільства. Як пояснив народний депутат Ярослав Железняк, законопроєкт має на меті захистити громадян від недоречних дій правоохоронних органів.

За його даними, в Україні кримінальну відповідальність за порнографію загрожує значній кількості людей, хоча у їхніх діях відсутня суспільна небезпека. Ця ситуація призвела до численних судових справ, хочу цього можна було б уникнути.

Що шукали у Google українці у 2022 році

Відомо, що того року українці найчастіше цікавилися питаннями щодо воєнного стану, мобілізації, соціальної допомоги та відключень електроенергії. Детальніше про це можна прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми писали, скільки можна заробити на інтимних фотографіях. Також ми розповідали, що в Україні може з'явитися податок на "підробіток".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.