Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Rakuten відкрила новий офіс у центрі Києва: де працюватиме команда Viber (фото)

У столиці розміщуватимуться команди з розробки та маркетингу, щоб ефективніше запроваджувати послуги для користувачів

Фото: Unsplash, Rakuten.com. Колаж: Pro Гроші

У Києві відкрили офіс компанії Rakuten Group

Фото: Unsplash, Rakuten.com. Колаж: Pro Гроші

Компанія Rakuten Group, яка володіє месенджером Viber, відкрила офіс у центрі Києва. Він дасть змогу кільком командам ефективно співпрацювати та розробляти технологічні продукти для подальшого розповсюдження серед користувачів.

Про це стало відомо з пресрелізу Rakuten, опублікованому на офіційному сайті компанії.

Новий офіс відкрився 15 січня. В ньому працюватимуть команди Rakuten Viber, Rakuten Advertising і Rakuten Rewards, які були зосереджені в Києві та Одесі. Робоче приміщення дозволить співробітникам об’єднати зусилля в розробці та просуванні сучасних послуг. Наприклад, компанія має намір приєднатися цього року до ініціативи Дія.City з розвитку ІТ-сектору.

Наступним кроком після відкриття офісу стане розширення штату в технологічному секторі та призначення регіонального менеджера. Це необхідно з огляду на потребу запустити в Україні сервіс цифрового гаманця Rakuten Viber, як тільки його запровадять у кількох державах Європи. За допомогою новинки наші громадяни зможуть миттєво надсилати кошти, використовуючи технологію безпечних транзакцій.

 | Фото: Rakuten Group, Inc.
 | Фото: Rakuten Group, Inc.

Новий офіс Rakuten у Києві

Фото: Rakuten Group, Inc.

Новий офіс Rakuten у Києві

Фото: Rakuten Group, Inc.

Думка стосовно офісного приміщення з’явилася після візиту голови правління та генерального директора Rakuten Хіроші Мікітані в Україну. Це сталося на початку осені минулого року, тоді Мікітані провів робочі зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

"Rakuten послідовно підтримує Україну протягом війни та демонструє відданість її народу, економіці та післявоєнній відбудові", – йдеться у пресрелізі.

Для підтвердження цього нагадаємо, що гендиректор Rakuten особисто пожертвував на гуманітарні цілі 1 мільярд ієн (орієнтовно 260 млн гривень). А взимку відправив 500 електрогенераторів через проєкт Samurai Donation Project.

Чим відома компанія Rakuten

Її заснував Хіроші Мікітані у 1997 році, але компанія починала як онлайн-магазин, що спеціалізується на продажі книг. Відтоді діяльність значно розширилася: станом на 2024 рік Rakuten вважають однією з найбільших інтернет-корпорацій у світі.

Вона зайняла нішу провідної електронної комерційної платформи, надаючи користувачам такі послуги:

  • маркетинг та аналіз даних;
  • електронні книги;
  • обмін повідомленнями та медіафайлами;
  • доставка їжі;
  • бронювання подорожей;
  • фінанси (банківська справа та цінні папери, кредитні картки, страхування життя, Цифровий гаманець);
  • телекомунікаційна мережа та продаж мобільних пристроїв.

До популярних продуктів Rakuten входять інтернет-магазин, мобільний платіжний сервіс, банківські послуги, хмарні технології, медіа-платформа і багато іншого. Компанія з кожним роком розширює свій вплив і глобальну присутність через стратегічні інвестиції та корисні партнерства. Зауважимо, Viber з’явився у портфелі активів лише у 2014 році, коли його придбали за 900 млн доларів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Данілов назвав, який месенджер загрожує безпеці українців. Також ми повідомляли, в яких месенджерах не варто спілкуватися з військовими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.