Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Росіяни vs Ігор Коломойський: як окупанти вирішили нашкодити олігарху

В олігарха Ігоря Коломойського виникли нові неприємності, цього разу в тимчасово окупованому Криму

Фото: УНІАН, ГІН-сервіс. Колаж: Pro Гроші

Майно у Коломойського в Криму хочуть пустити з молотка

Фото: УНІАН, ГІН-сервіс. Колаж: Pro Гроші

Росіяни у тимчасово окупованому Криму хочуть продати центр водного спорту "Європа" у селі Партеніт поблизу Алушти. Ці об'єкти належать українському олігарху Ігорю Коломойському.

Про це пише російське видання ТАСС.

За інформацією журналістів, продаж організовує так звана "розпорядча дирекція майна" на півострові. Аукціон вже оголошено.

"Розпорядча дирекція майна" Республіки Крим виставила на аукціон націоналізовану нерухомість українського олігарха Ігоря Коломойського у селищі Партеніт в Алушті, зокрема центр водного спорту "Європа", – що відомо про скандальне життя Ігоря Коломойського. йдеться у повідомленні.

Щоб узяти участь в "аукціоні", потрібно внести завдаток у розмірі 223,2 мільйона рублів. Старт "торгів" окупанти намітили на 18 грудня.

Що може втратити Коломойський у Криму

Центр водного спорту "Європа" збудовано на першій лінії узбережжя Чорного моря, об'єкт займає площу у 8,7 тисячі квадратних метрів.. Будівля має 67 готельних номерів з категоріями "люкс" та стандарт". Також на території центру туристи можуть користуватися:

  • тренажерною залою;
  • конференц-залом;
  • рестораном;
  • сауною.

Ще окупанти хочуть отримати гроші з продажу басейнів, котельні, гуртожитку для персоналу та протизсувних підпірних стін. Ці об'єкти розташовані на території водного спорту.

Націоналізація майна Коломойського

Коломойського переслідують неприємності вже доволі тривалий час. Наприклад, раніше стало відомо, що торгові марки авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) були продані під час аукціонів державного підприємства "СЕТАМ". До початку повномасштабної агресії авіаперевізник вважався найбільшим в Україні, а його активами володів саме Ігор Коломойський.

Загалом нових власників отримали:

  • торгові марки МАУ та дочірня компанія "МАУТехнік";
  • активи компанії "Інтеравіа", яка реєструвала пасажирів та обслуговувала літаки;
  • авіакаси у центрі Києва;
  • запчастини для авіаційного транспорту;
  • обладнання для технічного обслуговування авіалайнерів і багато іншого.

Відомо, що торговою маркою МАУ тепер тримає товариство з обмеженою відповідальністю "Океалос Компані". А авіакаси дісталися Костянтину Герасименку. Він віддав за них понад шість мільйонів гривень.

До слова, вже колишній власник цього майна Ігор Коломойський зараз має проблеми з українським правосуддям. Зокрема, колись один із найвпливовіших бізнесменів країни зараз перебуває під вартою у СІЗО. Нещодавно суд у Києві продовжив йому запобіжний захід до 2 грудня 2023 року. Хоча бізнесмен може вийти на волю, якщо сплатить 3,9 мільярда гривень. Але захисники олігарха та й він сам вважають цю суму необґрунтованою та надмірною.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Коломойський більше не володіє правами на 1+1 media. Ще ми розповідали, що відомо про скандальне життя Ігоря Коломойського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.