Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Символ новорічних свят уже у продажу: скільки коштують різдвяні ялинки у 2023 році

Розповідаємо, скільки коштують новорічні ялинки у 2023 році та де краще купувати такі дерева

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сезон продажу новорічних ялинок стартував

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Не так багато часу залишилось до зимових свят, а разом з їх наближенням розпочинається продаж новорічних ялинок. Українські лісові господарства повідомили як та в якій кількості вирощують святкові ялинки, а також яка ціна буде на них в цьому році.

Про це повідомило ДП "Ліси України" у Facebook.

Ялинки, які продаються під час новорічних свят, вирощуються на окремих плантаціях, які є в кожній області. Такі дерева зазвичай зростають 4-8 років, вони вважаються найбільш швидкорослими. Щоб новорічні ялинки мали більш товарний вигляд — їх кронують, тобто зрізають точку росту на гіллі, внаслідок чого з'являється кілька нових бруньок, завдяки чому:

  • гілля стає густішим;
  • хвоя – пишнішою.

"Створення плантацій новорічних ялинок є екологічно та економічно виправданим, бо час дозволяє за 60 років створити і реалізувати щонайменше 10 плантацій таких деревцят. Також новорічні ялинки та сосни заготовляються під час рубок формування й оздоровлення лісів, тому нанесення шкоди екосистемі не буде, лише користь", — йдеться у повідомленні.

Чому новорічні ялинки краще купувати у лісгоспах

Офіційно придбати новорічне дерево можна через регіональні лісові офіси ДП "Ліси України":

  • Карпатський лісовий офіс;
  • Центральний лісовий офіс;
  • Столичний лісовий офіс;
  • Подільський лісовий офіс;
  • Поліський лісовий офіс;
  • Слобожанський лісовий офіс;
  • Північний лісовий офіс;
  • Південний лісовий офіс;
  • Східний лісовий офіс.

Перш за все, купуючи дерева офіційно, ви сплачуєте податки, які поповнюють бюджет вашої громади та країни в цілому. Цьогоріч вартість новорічних ялинок буде такою ж як і у 2022 році, по регіонах країни вона може відрізнятись, але за метр в середньому просять 135 гривень. За бажанням можна придбати дерево у горщику та отримати кваліфіковану інструкцію, як після свят пересадити ялинку чи сосну та поради щодо догляду за ними.

Скільки обійдеться новорічний вікенд в Буковелі

В період новорічних свят Буковель відвідує велика кількість відпочивальників, адже це один з найпопулярніших курортів, особливо в період зими. Саме тому вартість номерів в готелях тут виростає у двічі, а інколи навіть втричі з 30 грудня по 2 січня.

Проаналізувавши пропозиції, які розміщуються на платформі для бронювання готелів Booking.com, можна зробити висновок, що відпочити в Буковелі можуть українці з різними фінансовими можливостями. Ціни на номери для двох осіб в період з 30 грудня по 2 січня коливаються в межах від 9 000 гривень до 300 000 гривень.

Раніше ми писали, як правильно доглядати новорічну ялинку, а також які незвичайні свята відзначають за межами України

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.