Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

У Києві арештували головний офіс "Сінево"

У компанії кажуть, що дане судове рішення є протиправним та незаконним, а тому може вважатися навіть тиском на бізнес

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

ДБР наклало арешт на будівлю компанії

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні наклали арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії "Сінево". Ба більше, в медичній лабораторії заявляють, що невдовзі вони будуть змушені припинити діяльність у цій будівлі, що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій в Україні.

Як йдеться в офіційній заяві Сінево.

Що відомо

Кримінальне провадження, в рамках якого ДБР наклало арешт на будівлю, ведеться за фактом незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 року.

"Водночас зазначене вище кримінальне провадження ДБР не має жодного відношення, ані до міжнародної групи Medicover, ані до будівлі, яка належить групі, та на яку накладено арешт. Адже міжнародна група Medicover, в особі свого учасника — кіпрської компанії "Лінкмікс Холдінгс Лімітед", придбала будівлю ще у 2010 році у фізичних осіб", — наголошують в компанії.

Ба більше, в лабораторії кажуть, що дане судове рішення є протиправним та незаконним, а тому може вважатися навіть тиском на даний бізнес.

"Тобто на момент придбання будівлі у 2010 році, вона знаходилася в приватній власності, а не належала державі, відповідно, будівля жодним чином не могла бути виведена з державної власності у 2016—2021 роках", — йдеться в заяві.

Також у "Сінево" кажуть, що протягом 2013-2016 років міжнародна група Medicover, яка є законним власником будівлі, реконструювала дану будівлю, аби в ній було краще працювати. Під час цих робіт збільшили й площу будівлі майже втричі.

"За законодавством України, після такої реконструкції, будівля вважається новоствореним її власником об'єктом. Вищезазначене, своєю чергою, додатково доводить неправомірність накладеного ДБР арешту", — наголосили в Сінево.

Арешт наклали з порушенням

Компанія запевняє, що арешт наклало ДБР без офіційного повідомлення. Також не викликали й представників на відповідне судове засідання. А про сам арешт лабораторія дізналась лише по факту появи відповідного запису в державному реєстрі.

"Відповідне кримінальне провадження ДБР використане виключно як надуманий і необґрунтований привід для накладення арешту. Отже, арешт, очевидно, є прямим проявом тиску на міжнародну групу Medicover та лабораторію Сінево Україна", — наголошують в заяві.

За словами представників компанії, додатковим підтвердженням тиску з боку ДБР є те, що накладений на будівлю арешт передбачає не лише звичайні стандартні заборони відчуження майна, а й заборону власнику будівлі використовувати її взагалі.


Компанія "Сінево" закликає якнайшвидше розв'язати це питання та скасувати незаконний арешт будівлі лабораторії. Якщо цього не станеться, то вона взагалі зупинить свою роботу, а як наслідок бюджет України недоотримає понад 310 млн грн податків і зборів щорічно (стільки лабораторії сплатили торік), а більше ніж 2 300 співробітників стануть безробітними.

Що кажуть в ДБР

Установа ще з 2022 року розслідує факт вчинення можливого незаконного відчуження майна МАСМА. Ба більше, того ж року слідчий суддя за клопотанням прокурора наклав арешт на ці приміщення. Однак у ДБР підкреслюють, наразі немає жодних перешкод для медичної діяльності.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Міноборони розриває угоди з компаніями, пов'язаними зі скандальними Гринкевичами. Також ми повідомляли, що Гринкевичу знову дозволили постачати товари для ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.