Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Укрпошта ввела в обіг нову благодійну марку – скільки коштує і де купити (фото)

Компанія презентувала нову філателію, коли українці вперше святкують День святого Миколая 6 грудня

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Укрпошті можна купити нову благодійну марку

Фото: Укрпошта/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта провела погашення спеціальним штемпелем нову благодійну марку під назвою "Подарунки Святого Миколая". Саме у 2023 році українці вперше відзначають свято 6 грудня, спільно з Днем Збройних Сил. Традиційно до марки випустили конверт і художню марку.

Про це повідомила пресслужба поштового оператора.

У День святого Миколая з’явилася благодійна марка, кошти з продажу якої підуть на підтримку та забезпечення потреб ЗСУ. Всього випустять 600 000 примірників, а номінал кожного екземпляру становить М (18 грн), що еквівалентно тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г по території України.

Благодійна складова дорівнює 5 грн, саме ця частка з кожної реалізації йтиме на фінансову підтримку військовослужбовців. Загальна вартість маркового аркуша – 115 грн, купити його можна в онлайн-магазині філателістичної продукції Укрпошти. Разом з аркушем ввели в обіг:

  • конверт "Перший день" – 10 грн за звичайний та 37 грн зі спеціальним погашенням;
  • художню картку – 10 грн і 55 грн.

Дизайн благодійної марки розробив художник-ілюстратор Кость Лавро, він зобразив символічну перемогу українців над російськими окупантами: Миколай на коні роздавлює двоголового орла, пронизуючи його палицею. Що цікаво, кінь не летить небом, як зазвичай буває у традиційно-дитячих сюжетах, а скаче землею, причому це козацький скакун. За плечами святого Миколая мішок, але не з подарунками малятам, а військовою технікою, тобто танками, літаками, ракетами та ін.

 | Фото: Укрпошта
 | Фото: Укрпошта
 | Фото: Укрпошта

Нова благодійна марка від Укрпошти

Фото: Укрпошта

Нова благодійна марка від Укрпошти

Фото: Укрпошта

Нова благодійна марка від Укрпошти

Фото: Укрпошта

Ескізний конкурс від Укрпошти

Компанія оголосила цікавий конкурс для громадян України 21 листопада, в День Гідності та Свободи. Ця дата має велике значення для кожного українця, оскільки присвячена двом масштабним революціям – Помаранчевій (2004) та Революції Гідності (2013).

Укрпошта запросила до участі художників, ілюстраторів і дизайнерів, щоб отримати якомога більше різноманітних варіантів для майбутньої марки.

"День, що відгукується в серці кожного українця неприхованим болем та всеохопною гордістю. Ми оголошуємо Всеукраїнський конкурс на створення ескізу до нової поштової марки!", – зазначили в компанії.

Учасникам порекомендували брати за основу образи з глибинним сенсом, який відповідає українському духу та менталітету. Наприклад, можна зосередити сюжет навколо гідності, свободи, волі, гартування та ін. Марка повинна ілюструвати незламність наших громадян і жагу до незалежності.

Конкурсні роботи будуть приймати до 21 грудня включно, тож ще є вдосталь часу для створення ідеальної марки до Дня Гідності та Свободи. Визначати переможця будуть народним голосуванням, тому можна виключити фактор несправедливості та бюрократії.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі послуги Укрпошти можуть подорожчати і розповідав, що відбудеться з тарифами. Також ми повідомляли, що Укрпошта присвятила марки залізничникам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.