Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Відмова не змусить себе чекати – яке резюме вас точно "виведе з гри"

Якщо ви хочете отримати омріяну роботу мрії, то краще підійти до цього процесу відповідально та заздалегідь

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяких людей можуть не прийняти на роботу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Не завжди всі люди розуміють, що їх не взяли на роботу саме через резюме, адже воно було погано складене, важко читалось, а більшість інформації взагалі виглядала неправдивою. Ба більше, такі помилки можна зустріти дуже часто.

Про це йдеться на сайті work.ua.

Загалом існує чимало помилок, які роблять майже всі. Тому перед вами топ "порад", як скласти провальне резюме.

Пишіть довге резюме, згадуйте усі місця, де працювали. Вкажіть увесь досвід роботи й не забудьте про підробітки на три місяці, які були 15 років тому. Завдяки тому, що у вас довге резюме, ви точно отримаєте цю роботу.

Зробіть рекрутеру квест замість резюме. Зазначте кілька останніх місць роботи, але пишіть лише назву посади й не більше. Далі рекрутери нехай самі телефонують і ставлять запитання вам. Але ви не маєте витрачати час на те, аби вказувати свої досягнення та досвід.

Додавайте в резюме фото з котиками, на пляжі чи з друзями у барі. Коли у резюме просять додати фотографію, то це чудова можливість показати щось ще, крім своїх робочих досягнень. І одразу краще взагалі забути про офіційний стиль. замість неї краще додати фото з пікніка чи залу, аби бачили, що ви за здоровий спосіб життя.

Вказуйте досвід чи досягнення, яких насправді немає. Говорять, що сміливість — це ключ до щастя. Отже, використайте це твердження й опишіть про себе щось таке, чого ви раніше ніколи не робили й що абсолютно приверне увагу рекрутера до вашої особи. Наприклад, вкажіть високий рівень в компанії, де ви ніколи не працювали.

Якщо у резюме потрібно вказати контакти з попередніх робочих місць для підтвердження вашого (фактично неіснуючого) досвіду, не соромтеся написати, і не переймайтеся, що когось можуть зателефонувати для рекомендацій. Зазвичай їх просять лише формально, тому не має потреби хвилюватися.

Демонструйте компанії, що саме ви їй потрібні. Фрази типу "У мене немає досвіду в цій галузі, але я швидко навчаюсь" чи "Ви не пожалкуєте, якщо виберете мене" точно змусять рекрутера відчути вас як потенційно цікавого кандидата й дати вам можливість. Ці вислови популярні, отже, ефективні.

Як дійсно зробити якісне резюме

Вам треба справити позитивне перше враження на рекрутера, а тому:

  • Підготуйте візуально приємне резюме.

  • Створіть універсальне CV, що відповідатиме вимогам вакансій, які ви вибрали.

  • Пишіть правду.

  • За бажанням використовуйте штучний інтелект (ШІ) для написання CV, але з розумом.

Дотримуючись цих лайфхаків ви зможете з легкістю створити дійсно хороше та якісне резюме, а також вразити майбутнього роботодавця своїми знаннями та щирістю.

Раніше ми розповідали, які навички особливо цінуватимуться на ринку праці у найближчі десять років. Також ми писали, як зміниться ринок праці у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.