Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Вишиванка – прояв ідентичності: бренд SVARGA показав, як бути українцями

Засновниця українського бренду вишитого одягу поділилася, які ідеї намагається донести своїми унікальними виробами

Колаж: Pro Гроші

Український бренд вишитого одягу SVARGA

Колаж: Pro Гроші

В Україні останніми роками збільшувався попит на вишиванки та різноманітні види одягу з традиційним колоритом. А після початку повномасштабної війни не дивно, що потреба в матеріалізації своєї ідентичності зросла в рази. Наразі є чимало брендів, які хочуть поширити в маси любов до вишиваного одягу та донести якомога більшій кількості людей думку, що українська культура – сучасна та унікальна.

Ми поспілкувалися із засновницею бренду SVARGA Наталією Яриш і почули відверту історію про подолання викликів в умовах війни.


Яку ідею хочете донести українцям своїм одягом

Головна ідея бренду SVARGA – це добротна повсякденність – усвідомлений прояв щоденного життя. Коли зранку одягаєш вишиванку і несеш її протягом дня, пам’ятаючи, що ти – українець, відчуваючи міцний зв’язок зі своєю родиною і своїм родом.

В ідеальному прояві добротної повсякденності немає війни. Натомість є сродна праця, щире кохання, щаслива родина, злагода у суспільстві, сильна й чесна влада і незалежна процвітаюча Україна.

Проте, варто бути відвертим і усвідомлювати, що це поки що мрія – велика ціль, до якої прагнемо усім своїм серцем, за яку продовжуємо боротися з 2014 року, перебуваючи у збройній війні з Росією.

Засновниця бренду SVARGA Наталія Яриш
Засновниця бренду SVARGA Наталія Яриш
Фото: Pro Гроші


Скільки років вашій мрії

Чи вона з’явилася, коли Богдан Хмельницький заснував Українську козацьку державу? Чи ще раніше, коли козаки об’єдналися у першу Запорізьку Січ? Точної дати ми не знайдемо, і спроби окреслити термін появи цієї мрії у конкретних цифрах – це завжди буде окреме суб’єктивне судження. На мою думку, мрія про справжню самодостатню й вільну окремість чи то козацтва, чи то українства має щонайменше 400 років.


Чому з’явилася ця мрія

Бо у козацтва була сила. Сила роду та традицій. Сила знань та вмінь. Сила хисту та хоробрості. Своєю силою наші попередники здобували славу. Про них знали далеко за межами місця їхнього проживання, їх поважали, а вороги боялися. А коли маєш силу і славу, то швидко розумієш, що можеш здобути волю й стати незалежним та самостійним.

Ось ці три важливі слова. Сила. Слава. Воля.

Впродовж чотирьохсот років нашої мрії про окрему процвітаючу державу ми боремося за неї, наближаємо її втілення в життя. Ми мусили повставати і чинити опір фізично, інформаційно й ментально, бо наші вороги применшували нашу силу, привласнювали нашу славу і відбирали нашу волю.


Як вдалося побороти виклики повномасштабної війни

Ми пишаємося тим, що бренд SVARGA є частиною тривалої боротьби за процвітаючу незалежну Україну. Також радіємо, що ми як бренд встигли підготуватися до повномасштабного вторгнення, хоча й не очікували його.

Говорячи про підготовку, маємо на увазі, що встигли зрозуміти свою власну внутрішню силу бренду, проявити її в айдентиці і вишитих сорочках, блузках, сукнях. Ми встигли зберегти давнє сакральне призначення вишиванки і проявити його у сьогоднішньому повсякденному одязі.

 | Фото: Instagram
 | Фото: Instagram

Вишиваний одяг бренду SVARGA

Фото: Instagram

Вишиваний одяг бренду SVARGA

Фото: Instagram

Ми встигли налагодити виробництво, що дає змогу тисячам українцям одягати вишиванку, підкреслювати свою національну ідентичність і відновлювати зв’язок зі своїм родом.

Власне ця підготовка й дала нам сили швидко оговтатись в перші місяці великої війни, не розгубити попередні надбання, зберегти колектив, продовжити роботу й започаткувати важливі проєкти.

Ми віримо в наших захисників і захисниць, які в лютому 2022-го проявили силу, яка зупинила другу армію світу, здобули всесвітню славу, перемагаючи ворога, і наступним нашим спільним досягненням буде воля. В найширшому розумінні цього поняття: сродна праця, щире кохання, щаслива родина, злагода у суспільстві, сильна й чесна влада і незалежна процвітаюча Україна.

То ж пам’ятаймо ці три важливі слова. Сила. Слава. Воля. Вони є нашою наснагою у найважчі моменти війни і, врешті, нашим опертям – фундаментом, який будували наші нащадки впродовж чотирьохсот років.


Бренд SVARGA пропонує клієнтам відвідати їх магазини у Києві (ТРЦ Gulliver, третій поверх) та Львові (вул. Театральна, 23), а також онлайн-шопінг на сайті та в Instagram. Колекції SVARGA наповнені ексклюзивним вишитим одягом з автентичними орнаментами та сучасним комфортним кроєм. SVARGA з любов’ю береже і поширює код нації, щоб кожен українець пам’ятав про своє походження!

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.