Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Злату Огнєвіч і фронтмена "Скай" обікрали на 10 млн грн: що відомо про скандал

Поліція відкрила кримінальне провадження, а винуватець може понести покарання у вигляді позбавлення волі

Фото: УНІАН, Instagram (zlata.ognevich, skaiband). Колаж: Pro Гроші

Гурт "Скай" та Злату Огнєвіч обікрав директор концертної компанії

Фото: УНІАН, Instagram (zlata.ognevich, skaiband). Колаж: Pro Гроші

Кілька зірок українського шоубізнесу постраждали від шахрая. Виконавці були змушені скасувати концерти, білети на які вже розкупили, оскільки всі кошти привласнив директор концертної агенції StarLabel, яка займалася організацією виступів. Наразі в поліції зареєстрували заяву та відкрили кримінальне провадження по факту привласнення коштів.

Сайт Pro Гроші розповідає, що сталося, хто постраждав і яке покарання загрожує зловмиснику.

Хто в епіцентрі скандалу

Першою про шахрайство повідомила співачка Злата Огнєвіч в Instagram, опублікувавши відео з поясненнями. За словами дівчини, їй довелося скасувати благодійні концерти, оскільки організаційна компанія не виходить на зв'язок, а власник Тарас Доненко зник з усіма грошима, отриманими з продажу квитків.

"Мені прикро, що кошти, які я планувала задонатити на ЗСУ, зникли разом з Тарасом Доненко. Його особою вже займаються юристи та правоохоронні органи, але місцеперебування наразі невідоме", – зауважила Злата.

Згодом про схожі обставини повідомив лідер гурту "Скай" і співачка Руслана. В ефірі загальнонаціонального телемарафону музикант пояснив, що гроші з квитків були привласнені директором StarLabel. Але концерти не скасували: частину вже провели, наступні перенесли на березень 2024 року.

"Якщо скасуємо, то людей просто поставимо у глухий кут – і концерти не отримають, і гроші назад не повернуть, бо вони були вкрадені. Зали продані, а грошей немає. Ці гроші мали піти на оренду приміщень, оплату звуку і світла", – констатував Собчук.

Мільйонні борги та кримінальна справа

За словами Олега Собчука, власник концертної агенції має мільйонні заборгованості. Він зумів привласнити понад 10 млн гривень, обманувши не тільки артистів, але й людей, відповідальних за організацію подій. Подібна історія не повинна закінчитися безкарно: Тараса Доненко вже розшукують правоохоронні органи в рамках кримінального провадження.

Начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Києві Дмитро Грищенко прокоментував ситуацію виданню "ТСН". Виявляється, співробітники Печерського управління поліції отримали заяву від постраждалих.

Шахрай буде відповідати перед законом за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення та розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання особливим становищем). Якщо його провину доведуть, чоловіку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Зауважимо, агенція StarLabel зареєстрована у Львові. Відповідно до даних Опендатаботу, Тарас Доненко є кінцевим бенефіціарним власником і засновником компанії. Вид діяльності пов'язаний з наданням інших послуг бронювання.

Відомого співака обікрали

Раніше ми розповідали, що українського репера і військового Ярмака обікрали в поїзді Укрзалізниці. Він подорожував сполученням Дніпро – Київ, коли вночі до його купе забралися грабіжники. Вони заволоділи особистими речами співака, зокрема, рюкзаком із ноутбуком і камерою GoPro.

Згодом з’ясувалося, що тієї ж ночі в сусідньому купе постраждали кілька іноземців: у них вкрали курточки та навушники AirPods. За словами Ярмака, подібні прикрі випадки все частіше стаються в поїздах Укрзалізниці навіть попри посилені заходи безпеки, до яких вдається перевізник.

Репер звернувся до національної поліції з проханням знайти грабіжників. Також він попросив УЗ посприяти в пошуках. Компанія відповіла, що надасть правоохоронцям відео з камер спостереження у вагоні та відправить працівників дати свідчення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Лобода знову втрапила у скандал. Також ми повідомляли, що Іван Дорн анонсував російськомовний альбом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.