Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Чому акції компанії InMode Ltd (INMD) — перспективний вибір для інвесторів

Деякі компанії залишаються привабливими для інвестицій

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Акції компанії InMode Ltd

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Минулий тиждень фондовий ринок США завершив оновленням історичних максимумів. S&P500 (SPY) основну торгову сесію п’ятниці закрив на відмітці $482,43. Це відбулося переважно завдяки зростанню акцій компаній технологічного сектора, які займають близько 30% у структурі індексу.

Драйвери зростання фондового ринку США минулого тижня

Причинами зростання акцій технологічного сектора стали високі очікування від подальшого розвитку штучного інтелекту та скорочення витрат, яке провела низка компаній. Додаткову підтримку надають очікування, що ФРС США, імовірно, завершила процес підвищення ставки рефінансування. Найближче засідання заплановано на 31 січня 2024 року.

З точки зору технічного аналізу, минулого тижня відбувся пробій рівня опору $479,98. Графік ціни продовжує знаходитися в межах висхідного каналу. У випадку подальшого зростання, основною ціллю стане відмітка у $500. Корекція можлива за умови відбою від лінії опору каналу.

Джерело: Tradingview.com

На відміну від акцій технологічного, частина компаній сектору охорони здоров’я, досі торгується на привабливих рівнях. Тому, сьогодні розглянемо "InMode Ltd" (INMD). Вона відома своїми інноваційними технологіями у сфері косметологічних послуг і активно працює над виходом на нові ринки. У лютому компанія публікує свої фінансові результати за 2023 рік.

InMode: виробник медичного обладнання з новітніми технологіями


InMode Ltd. (INMD) — виробник косметологічного обладнання, який спеціалізується на розв’язанні проблем недосконалостей шкіри та тіла. Компанія пропонує неінвазивні та малоінвазивні методи, як альтернативу хірургії. Штаб-квартира InMode розташована в Ізраїлі.

На відміну від традиційної хірургії, малоінвазивний підхід передбачає операції з суттєво меншими пошкодженнями. Він спрямований на зменшення післяопераційного болю, рівня крововтрати, утворення менших рубців та прискорення процесу одужання.

Діяльність InMode відома своєю інноваційністю, яка базується на використанні радіочастотного випромінювання. Це дозволяє досягати ефекту омолодження та боротьби з целюлітом. При використанні технологічного обладнання InMode непотрібне довготривале відновлення, що сприяє зростанню його популярності. Крім косметології, компанія фокусується на лікуванні різного роду хвороб та патологій.

З липня 2023 року акції компанії знизилися більше ніж на 50%, а зараз торгуються на рівні мінімумів 2022 року. Це відбулося переважно через такі фактори:

1. Зростання облікових ставок, що вплинуло на вартість лізингу та попит на косметологічне обладнання.

Відповідно, для клієнтів InMode період окупності таких інвестицій теж зріс, а процес укладення договорів став більш тривалим. Річ у тім, що лізингові компанії тепер ретельніше перевіряють своїх клієнтів та їхні фінансові можливості. Усе це, у підсумку, негативно вплинуло на попит на продукцію.

Проте, як зазначає керівництво InMode, вони намагаються вести роботу з лізинговими компаніями задля пошуку рішень, які б дозволили зробити цей процес більш швидким та простішим.

2. Конфлікт на Близькому Сході, адже основні виробничі потужності знаходяться саме в Ізраїлі.

Проте, військові дії, імовірно, не матимуть значного впливу на бізнес: виручка в Ізраїлі становить трохи менше як 1%, а запасів продукції та компонентів вистачить на наступні 2–3 квартали. Таким чином, за словами CEO компанії Моше Мізрахі, вони не очікують перерви у виробництві.

Основним ринком, на який припадає 65% виручки, є Сполучені Штати Америки. Паралельно компанія активно працює над розширенням своєї присутності на інших ринках: Латинська Америка, Канада, Австралія, Індія, Європа та Китай.

3. Фактор сезонності.

Зазвичай, у літній період попит на послуги компанії знижується, адже після лікування та косметичних процедур, потрібно уникати потрапляння прямих сонячних променів на поверхню шкіри. Це своєю чергою негативно впливає на результати III кварталу. Тоді як "ковідні" 2021 та 2022 роки стали винятком з правил, оскільки карантинні обмеження призвели до зниження активності в туризмі та подорожах у цілому.


Цьогоріч косметологічна галузь у США та Європі повернулася до нормального циклу, тому III квартал 2023 року, природно для себе, відзначився зниженням більшості фінансових показників.

Дохід компанії зріс на 1,5% у річному вираженні до $123,1 млн. Чистий прибуток зменшився з $48,8 млн до $46,5 млн у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року. Прибуток на акцію знизився з $0,66 до $0,61, відповідно. Загальна сума грошових коштів на кінець III кварталу 2023 року становила $675,8 млн (готівка, цінні папери, банківські депозити).

Незважаючи на це, у компанії відзначають зростання доходу отриманого від витратних матеріалів та обслуговування — за підсумками ІІІ кварталу він зріс до $17,9 млн або на +28% у річному вираженні. На думку керівництва компанії, це свідчить про стабільний попит на продукцію.

Зважаючи на сезонність та інші фактори, у IV кварталі 2023 року компанія очікує зростання основних показників. Свою фінансову звітність InMode (INMD) опублікує 13 лютого 2024 року.

За попередніми оцінками, компанія прогнозує дохід на рівні $126,0-126,5 млн за підсумками IV кварталу та $491,3-491,8 млн за підсумками всього 2023 року. Цікаво зазначити, що у жовтні-листопаді 2023 р. акції INMD знижувалися до рівнів 2020 р., коли виручка компанії становила лише $206,11 млн (це майже у 2,5 рази менше). У 2024 році InMode очікує отримати дохід у розмірі від $495 млн до $505 млн.

Варто додати, що компанія працює на ринку, що зростає. Згідно за даними The Business Research Company, у період з 2022 по 2023 рр., світовий ринок малоінвазивної хірургії зріс з $51,43 млрд до 57,27 млрд (CAGR 11,4%). Згідно з очікуваннями, до 2027 року зростання може сягнути $78,7 млрд (CAGR 8,3%). Цьому може сприяти, зокрема, зростання поширеності хронічних захворювань — у США щорічні витрати на лікування сягають $3,7 трлн на рік (19,6% від ВВП).

До можливих ризиків, пов'язаних з компанією, можна віднести, зокрема, уповільнення фінансових показників, військові конфлікти, можливі невдачі з виходом на нові ринки чи розробкою нових методів лікування тощо.

З точки зору технічного аналізу, графік ціни знаходиться в межах торгового коридору. Торговим сигналом на купівлю стане відбій від рівня підтримки $20 за акцію. Основна ціль: $40 (23,6% Fibo).

Джерело: Tradingview.com

Середня цільова ціна аналітиків становить $30 за акцію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.