Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар, злотий та євро обрали нову тенденцію? Який курс встановив НБУ на 24 листопада

Національний банк України розрахував новий курс популярних іноземних валют на п'ятницю, 24 листопада

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий курс популярних іноземних валют

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курсові коливання долара, євро та польського злотого на українському ринку спостерігаються майже щодня. Однак, зазвичай вони не є карколомними, тому при купівлі іноземної валюти українці цих змін майже не помічають.

Розповідаємо, який офіційний курс долара, євро та польського злотого встановив Національний банк України на 24 листопада.

Курс долара


На п'ятницю, 24 листопада, НБУ встановив курс долара на рівні 36,01 грн. Таким чином, порівняно з 23 листопада іноземна валюта подешевшала на 0,05 грн. Після того, як в Україні знову запровадили вільне курсоутворення, вартість долара коливається в межах 36-37 грн та не виходить за ці параметри.

Курс польського злотого


Незначний курсовий спад продемонструвала й польська іноземна валюта. Національний банк України на 24 листопада встановив курс злотого на рівні 8,99 грн, а 23 листопада ці показники складали 9,01 грн. Однак, такі зміни є притаманними для українського валютному ринку.

Курс євро


Станом на четвер, 23 листопада, курс євро становив 39,33 грн, а на п'ятницю, 24 листопада, Національний банк дещо перерахував цей показник. Вартість євро зменшилася на 0,06 грн та складає 39,27 грн. Виходячи з таких коливань можна зробити висновок, що зараз на валютний ринок немає впливу певних чинників, тому ситуація залишається стабільною та контрольованою.

У якій валюті вигідніше відкрити депозит


Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші пояснив, що насамперед доларові депозити відзначаються низькими відсотками порівняно з гривневими. Саме тому вони є менш привабливі для громадян, які шляхом депозитів хочуть зберегти та одночасно примножити свої заощадження.

"Проте, справа тут не лише у тому, щоб отримати відсотки в доларах, а в збереженні грошей. Іншими словами, якщо вибір стоїть між зберіганням грошей у готівці, наприклад, під матрацом, чи в банку, то безперечно краще обрати фінансову установу", – пояснив експерт.

Однак, якщо йдеться про отримання додаткових коштів у формі відсотків, то варто звернути увагу на гривневі депозити.

Раніше ми розповідали, коли в Україні краще купувати долари та євро. Також ми писали, як українцям не втратити гроші при коливанні курсу. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.