Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Ікра лосося, горбуші та осетра – скільки коштує делікатес в супермаркетах

Найдорожчою на сьогодні виявилась ікра осетрових видів риби через сукупність певних факторів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть віддати чимало грошей за цей продукт

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

У більшості українців Новий рік асоціюється саме з ікрою, адже на святкових столах майже завжди є цей делікатес. Знайти продукт можна за різною ціною. Наприклад, якщо ви шукаєте імітацію ікри, то вона взагалі може коштувати досить дешево. Однак справжня ікра, а особливо чорна, є дорогим задоволенням, яке не кожному по кишені.

Сайт Pro Гроші розповідає, скільки коштує різна ікра в супермаркетах України.

Для порівняння ми вирішили взяти три види ікри, а саме:

  • ікра горбуші;

  • ікра осетра;

  • лососева ікра.

Скільки українці заплатять за новорічний делікатес

В магазині "Сільпо" насправді чималий вибір продуктів. Саме тому ви можете знайти тут що завгодно на свій смак та бюджет. Ми дізналися, що ікра лососева тут коштує 149 гривень. Таку ціну ви віддасте за 80 грамів.

Дещо дорожче вам обійдеться ікра горбуші. Тут її ціна складає від 294 до 519 гривень за 100 грамів. І найбільше коштує звичайно ікра осетра. Лише за 50 грамів українці можуть заплатити від 1 529 до 1 799 гривень. Якщо ви хочете більше делікатесу, наприклад, 200 грамів, то вони вам обійдуться у 6 049 гривень.


В АТБ вибір не такий великий, як в попередньому магазині. На полицях ви зможете знайти лише ікру горбуші. Вона тут коштує від 125 гривень за 80 грамів до 261 гривні за 100 грамів. А от інших видів ікри в даному магазині вже немає.


МЕТРО теж може мати все необхідне для новорічного столу. Ікра також є в цьому списку і ціна продукт досить різна:

  • ікра лососева – за 80 грамів від 189 гривень;

  • ікра горбуші за 95 грамів ви віддасте від 200 гривень. Також ви можете купити одразу кілограм делікатесу. У цьому магазині вам обійдеться у 5 299 гривень;

  • ікра осетра знову ж таки вийшла найдорожча. 50 грамів коштує 849 гривень. Якщо ви хочете її дещо більше, то 200 грамів цієї ікри вам обійдуться вже у 7 000 гривень.

Яка ікра вважається найдорожчою в Україні та чому

Звісно, що мова йде про ікру осетрових видів, зокрема, ікра білої або чорної осетри. Це пов'язано з кількома факторами:

  • рідкість виду. Наразі цієї риби досить мало через забруднення водойм, втрату середовища та незаконне рибальство;

  • висока якість та смакові властивості. Ця ікра вважається дуже смачною та має вишуканий смак, а тому стає "уловом" гурманів;

  • високі витрати на вирощування. Ці риби потребують довгого періоду досягнення репродуктивної зрілості, тому вирощування осетрових для отримання ікри — це дорогий та затратний процес, що теж підвищує вартість продукту.

У сукупності всі ці фактори разом спричиняють високу ціну ікри осетрових видів. Саме тому вона вважається однією з найдорожчих в Україні. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше ви можете прочитати тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де категорично не можна купувати червону ікру. Також ми повідомляли, за скільки продають червону ікру в супермаркетах в минулому році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.