Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Індекс Доу-Джонса "котиться" донизу: що це означає для інвесторів

Значення DJIA використовується як один з ключових показників стану американського фондового ринку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Індекс Dow Jones існує понад 100 років

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився на кілька відсотків. Це не є критичними показниками. Однак інвестори продовжують тримати "руку на пульсі".

Про це свідчать дані google фінанси.

Станом на 31 січня 17:27 індекс Dow Jones став нижчим на 0,82% (-317,01). Наприклад, якщо порівнювати показники протягом останніх пʼяти днів (з 28 по 31 січня), то вони навіть навпаки зросли, а саме з 37 984, 19 до 38 150,30.

Нагадаємо, що рекордне падіння фондового індексу DJIA востаннє було 2018 року, коли він обвалився більше ніж на 1 000 пунктів, знизившись на 4,15% до 23,860. Це передував день втрат на всіх основних європейських біржах.

Також наразі впали акції таких відомих компаній:

  • Apple Inc (-3,64);
  • Starbucks Corporation (-1,05);
  • Nike, Inc (-2,65).

Що відомо про індекс Dow Jones Industrial Average (DJIA)

Досить часто просто в народі його називають "Доу-Джонс". Він один із найстаріших і найвідоміших фондових індексів у світі. Він був створений у 1896 році Чарльзом Доу й Едвардом Джонсом, як індикатор руху акцій американських промислових компаній. Індекс складається з 30 компаній, які вважаються представниками різних секторів американської економіки.

Значення індексу Dow Jones використовується як один з ключових показників стану американського фондового ринку. Тобто, це один з важливих його економічних індикаторів. Значення індексу використовується для:

  • аналізу тенденцій на ринку;

  • прийняття інвестиційних рішень;

  • оцінки стану американської економіки загалом.

Саме тому, що індекс Dow Jones існує понад 100 років, він і отримав свій авторитет та довіру серед інвесторів та економічних експертів. Все тому, що він відображає рухи великих корпорацій, що мають значний вплив на економіку США та світовий фінансовий ринок.

Що означає для економіки падіння індексу Dow Jones Industrial Average

Насправді це може мати великі наслідки для всього світу. Якщо детальніше, то відбувається:

  • Спад довіри серед інвесторів та споживачів. Це може призвести до зниження витрат, інвестицій та виробництва, оскільки люди й компанії стають обережнішими зі своїми грошима.

  • Зниження портфелів інвесторів, особливо тих, хто має інвестиції в акціях, пов'язаних з індексом. Це може вплинути на споживчі витрати та інвестиційні плани.

  • Фінансова нестабільність та збільшення змін ринкових цін і доходів на фондовому ринку. Це може мати негативний вплив на інвестиційні стратегії та ризики для компаній та інвесторів.

  • Вплив на рішення центральних банків та урядів щодо монетарної політики та економічних заходів. Вони можуть вживати заходів для збереження стабільності й підтримки економіки.

Отже, падіння індексу Dow Jones може вказувати на проблеми в економіці та спричиняти широкі відгуки на фінансових ринках та серед громадськості.

Рекомендуємо прочитати, як все ж таки правильно інвестувати гроші. Також нашим журналістам вдалося з'ясувати у MoncheriGirl, які міфи можуть завадити українцям почати купувати акції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.