Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Клієнтів Ощадбанку попередили про проблему: яка послуга може бути недоступною

Користувач помітив, що через канали зворотного зв’язку неможливо отримати послугу, необхідну для доступу в кабінет Пенсійного фонду

Фото: Pexels, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка Ощадбанку не змогла отримати онлайн-послугу

Фото: Pexels, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк дає можливість клієнтам отримати електронний цифровий підпис. Це файл, за допомогою якого відбувається авторизація на порталі Пенсійного фонду. Але онлайн-генерація чомусь довгий час не працювала.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувачка, зареєстрована під ніком YuliaChemyorkin, розповіла, що намагалася допомогти свекрові-пенсіонеру згенерувати ЕЦП онлайн. Взагалі послуга доступна у будь-якому відділенні Ощадбанку, втім за допомогою каналу зворотного зв’язку процес набагато швидший.

Дівчина пробувала отримати підпис різними шляхами: через чат-бот на офіційному сайті, у месенджерах Viber і Telegram, але результат був однаковий. Протягом трьох днів на екрані з’являлося повідомленні: "На жаль, під час генерації сертифіката сталася помилка. Будь ласка, поверніться у меню чат-бота та повторіть спробу".

Як зауважила користувачка, для пенсіонерів наявність електронного цифрового підпису є дуже важливим, оскільки з ним відбувається вхід в особистий кабінет на сайті ПФУ. Не маючи ЕЦП, втрачається доступ до інформації про субсидії, подання електронних запитів тощо. Водночас у ПриватБанку, додала дівчина, "все працює стабільно", а в Ощадбанку знову проблеми, які "ніхто не поспішає вирішувати".

Як отримати ЕЦП в Ощадбанку онлайн

ЕЦП – це аналог звичайного ручного підпису, який зашифровано криптографічним способом. Завдяки механізму створення файли неможливо підробити, тому ЕЦП забезпечує максимальний захист. Його використовують у багатьох галузях для перевірки автентичності підпису, цілісності електронних документів та безпеки транзакцій.

Клієнти Ощадбанку можуть згенерувати ЕЦП безпосередньо на офіційному сайті фінансової установи. Для цього варто здійснити такий алгоритм дій:

  • на головній сторінці відкрийте меню та оберіть пункт "Зворотній зв’язок";
  • клікніть на потрібний канал зв’язку;
  • якщо обрали веб-чат, з’явиться вікно онлайн-помічника;
  • введіть фінансовий номер телефону, до якого прив’язана платіжна картка Ощадбанку;
  • отримайте спеціальній код авторизації в SMS і зазначте його у полі;
  • серед доступних послуг виберіть "Інші сервіси", потім – "Електронний цифровий підпис";
  • натисніть на кнопку "Згенерувати ЕЦП";
  • перейдіть за посиланням і вигадайте пароль для свого підпису;
  • зачекайте 10-15 хв і завантажте файл на комп’ютер.

Тепер ним можна користуватися. Зауважимо, створення ЕЦП за допомогою онлайн-помічника на сайті Ощадбанку доступно клієнтам лише один раз. Втративши ключ, доведеться звертатися у відділення фінансової установи за новим файлом.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк оголосив про нові умови кредитування і розповідав, що зміниться для клієнтів. Також ми повідомляли, що може змінитися для переселенців-клієнтів Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.