Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Monobank створив сервіс для легального заробітку: як працює "База"

Наразі проєкт відкрили для тестувальників, аби користувачі допомогли визначити, чого не вистачає для повноцінного запуску

Фото: Pexels, УНІАН, ОГо/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Monobank створив інструмент для стримерів і донатів

Фото: Pexels, УНІАН, ОГо/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Monobank створив новий інструмент під назвою "База", який точно стане у пригоді стримерам. Адже з його допомогою можна монетизувати власну творчість, напряму отримуючи донати від глядачів. Потрібно лише створити ФОП у Monobank та окремо зареєструватися.

Про це розповів співзасновник банку Олег Гороховський у Telegram.

Інструмент потрібно використовувати авторам контенту, щоб отримувати легальний заробіток. Наразі доступна обмежена кількість функцій, але після завершення бета-тестування і повноцінного запуску послугу оновлюватимуть з урахуванням зауважень користувачів. Поточні функції такі:

  • ​отримання донатів;
  • можливість пропонувати підписки різних рівнів;
  • виведення QR та анімації донатів на стрим;
  • перегляд своїх доходів і витрат.

"Є неочевидна проблема – у стримерів немає нормального сервісу для підписок донатів в якості легального заробітку. Відтепер їм не треба отримувати гроші у конверті. Ми створили інструмент для монетизації творчості – це База від monobank (Patreon на мінімалках)", – написав Гороховський.

Новий інструмент "База" від Monobank
Новий інструмент "База" від Monobank
Фото: скриншот

Він зазначив, що наступні релізи включатимуть:

  • унікальні анімації для різних розмірів донату та підписки;
  • замовлення музики за певну суму;
  • врахування побажань тестерів;
  • виправлення багів.

Наразі українці можуть скористатися сервісом, відкривши рахунок фізичної особи-підприємця та зареєструвавшись за посиланням. Після огляду функціоналу всіх користувачів просять повідомити про відсутні, але необхідні функції, а також різноманітні збої в роботі.

До речі, тариф "Бази" становить 3% як за донати, так і за підписки.

Monobank може заблокувати рахунок

Раніше ми розповідали, що власники карток Monobank стикаються з проблемою блокування доступу до рахунку. Причин такого рішення з боку установи є багато, але часто на передній план виходить фінансовий моніторинг. Його не можна передбачити або оминути, проте є змога вирішити проблему.

Здебільшого моніторинг реагує на нетипові грошові операції, наприклад, якщо картка раптом поповнилася великою сумою. Тоді банк починає перевіряти, яке джерело коштів, вимагаючи від власника підтверджувальні документи. Втім зазвичай люди не думають заздалегідь про папірці, не передбачають, що доведеться виправдовуватися, тож і не можуть довести легальність надходжень.

Позичаючи комусь гроші на велику суму, навіть близькому другу чи родичу, обов’язково складайте договір позики, бо саме його попросять надати в процесі перевірки. Не маючи на руках доказу, ви навряд чи зможете переконати фінансовий моніторинг зняти блокування та повернути доступ до карти.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank виплатить 1 млн гривень українцям і розповідав, хто може отримати гроші. Також ми повідомляли, що українці ризикують втратити гроші на картках Monobank через шахраїв.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.