Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Невідома "крипта" злетіла в ціні після слів Маска: чим мільярдер вразив ринок

Важливо розуміти, що згодом актив відкотився, але він все одно торгується набагато вище середнього значення

Фото: pexels, twitter Ілона Маска. Колаж: Prо Гроші

Маск зробив гучну заяву

Фото: pexels, twitter Ілона Маска. Колаж: Prо Гроші

Через останню заяву Ілона Маска про те, що його компанія Neuralink вперше успішно імплантувала чіп у мозок людини, зросли показники однієї однойменної криптовалюти. Вона подорожчала в 35 разів. Однак важливо розуміти, що насправді ця "крипта" не повʼязана ні з даною компанією, ні з самим мільярдером.

Про це підтверджують дані DEVTools.

Після заяви мільярдера про успіхи його компанії курс криптовалюти з такою ж назвою Neuralink підскочив на 3 400% і в моменті зріс з 0,048 доларів до 2,46 долара. Згодом актив відкотився, але, як і раніше, торгується набагато вище середнього значення.

Що відомо про компанію

Neuralink почала працювати у 2017 році. Ця американська компанія, яку створив Ілон Маск і розробляє вона мозкові імпланти, які стануть інтерфейсом для взаємодії між мозком людини та електронним пристроєм.

Наприклад, у 2023 році компанія представила імплант Telepathy. А вже у вівторок, 30 січня, Ілон Маск оголосив, що чіп вже імплантували пацієнту. Результати первинного тестування мільярдер назвав перспективними.

Виходить, що завдяки цьому чіпові ви можете лише завдяки силою думки керувати телефоном чи комп'ютером. Насправді це може мати великі переваги для людей, які втратили здатність користуватись кінцівками.

Що відомо про Ілона Маска

Це відомий підприємець та інноватор, який народився в Південній Африці. Він відомий своїми революційними проєктами в галузі технологій, електромобілів, космічних досліджень та енергетики. Маск заснував і керує декількома успішними компаніями, серед яких:

  • Tesla, Inc. Відома своїми електромобілями та розвитком автономного водіння.
  • SpaceX. Ця компанія займається розробкою ракет та космічних апаратів для виведення корисного навантаження на орбіту та міжпланетні місії.
  • Neuralink. Маск створив Neuralink з метою розвитку імплантованих мозкових комп'ютерних інтерфейсів.
  • The Boring Company. Ця компанія займається розвитком технологій швидкісного транспорту, включаючи підземні тунелі.
  • SolarCity (Tesla Energy). Компанія, яка займається розробкою та виробництвом сонячних батарей та сонячних панелей.

Ілон Маск викликає значний інтерес та популярність завдяки своїм амбітним проєктам, які спрямовані на революцію у сферах енергетики, транспорту та космічних досліджень. Його візія майбутнього, де людство буде жити на Марсі та використовувати чисту енергію, викликає захоплення та зацікавленість у мільйонів людей по всьому світу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Маск запропонував черговий "план миру" в Україні та розповідав, про що каже прихильник Путіна. Також ми повідомляли, яку інновацію запроваджує компанія Ілона Маска стосовно Starlink.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.