Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

NovaPay випустить власні облігації: скільки вони коштуватимуть

Облігації планують використовувати в угодах РЕПО, створюючи альтернативу депозитам

Фото: NovaPay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть придбати облігації NovaPay

Фото: NovaPay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестори матимуть можливість придбати нові облігації. Незабаром власні цінні папери випустить фінансова система NovaPay.

Про це повідомив директор інновацій платіжної системи Олексій Рубан конференції FinYear.

Продаж облігацій в застосунку NovaPay планується розпочати наприкінці лютого. На відміну від депозитів, NovaPay не має можливості залучати кошти, враховуючи її наявні ліцензії Нацбанку. Однак облігації, як продукт, матимуть подібні ставки до депозитів.

Компанія ТОВ "НоваПей Кредит", яка вже успішно розмістила дебютні та ще два публічні випуски відсоткових облігацій на суму по 100 млн гривень кожний у 2023 році, планує розпочати розміщення ще трьох публічних випусків відсоткових облігацій серій:

  • "D";
  • "E";
  • "F".

Це має відбуватися початку першого кварталу 2024 року з таким самим номінальним обсягом.

Згідно з повідомленням фондової біржі ПФТС, з 15 лютого стартувало публічне розміщення облігацій серії "D" з датою погашення 19 січня 2027 року, а з 19 лютого – облігацій серії "E" з датою погашення 19 лютого 2027 року. Облігації будуть мати номінальну відсоткову ставку 18% річних, а відсотковий дохід виплачуватиметься при погашенні. Номінальна вартість однієї облігації становить 1 тис. гривень.

Попередньо компанія заявила, що планує активно використовувати випущені облігації в угодах РЕПО терміном від місяця до року, створюючи зручну альтернативу депозитам, та планує запустити їх вторинний ринок.

Що відомо про фінансовий сервіс NovaPay


ТОВ "НоваПей" – частина ГК "Нова Пошта" та функціонує як платіжна організація міжнародної платіжної системи "NovaPay". Заснована у 2012 році. Крім переказів коштів, компанія також є учасником інших платіжних систем.

За даними НБУ за 2019 рік, NovaPay займає лідерську позицію серед небанківських систем переказу коштів в Україні з ринковою часткою 43,55%. Міжнародна платіжна система "NovaPay" є важливим гравцем на фінансовому ринку України.

У грудні 2023 року NovaPay представила лімітовану бета-версію свого нового мобільного додатку, доступного для завантаження через Google Play. Додаток дозволяє користувачам швидко відкривати платіжний рахунок та здійснювати всі операції в Україні.

Раніше ми повідомляли, що в "Дії" з'явилися нові військові облігації. Також ми писали, як навчитися інвестувати у цінні папери.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.