Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Нова пошта створила додаток для фінансових операцій: як ним користуватися

Компанія стала першою в Україні серед небанків, яка отримала розширену ліцензію від НБУ на реалізацію фінансових послуг

Фото: Нова пошта/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта запустила власний платіжний додаток

Фото: Нова пошта/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть завантажити через Google Play ще один мобільний додаток від Нової пошти. Його реалізував міжнародний фінансовий сервіс NovaPay, який входить до групи компаній. Йдеться про лімітовану бета-версію застосунку, що дозволяє моментально відкривати платіжний рахунок і використовувати його для всіх операцій всередині країни.

Про це повідомила пресслужба NovaPay на офіційному сайті.

Створення додатку стало можливим завдяки отриманню розширеної ліцензії від Національного банку. Інструмент можна застосовувати для різноманітних потреб, які можуть виникнути у власників віртуальної картки. Всі звичні платіжні операції відкриті для здійснення, а великим плюсом є швидка реєстрація за допомогою Дії.

Власники рахунку NovaPay зможуть:

  • оплачувати послуги Нової пошти з фінансовою вигодою;
  • переказувати кошти за всіма доступними реквізитами;
  • здійснювати стандартні платежі, наприклад, оплачувати комунальні послуги, поповнювати мобільний рахунок, закривати штрафи, вносити податки тощо;
  • отримувати післяплату за посилки;
  • відправляти гроші до відділення Нової пошти;
  • випустити пластикову картку від MasterCard.

Бета-версія надає всі послуги безплатно, тобто відкриття та обслуговування рахунку, а також зняття готівки до 100 000 грн здійснюється без комісії.

"Запуск додатку і випуск карток від NovaPay – це революція на українському фінансовому ринку. Клієнти зможуть користуватися як фізичною карткою, так і електронним гаманцем – Google Pay та найближчим часом Apple Pay", – зауважив CEO Андрій Кривошапко.

Скоро українці матимуть змогу зареєструвати рахунок у будь-якому поштовому відділенні компанії. Водночас наразі доступні тільки платежі по Україні: оплата покупок на зарубіжних сайтах і розрахунок за кордоном неможливі.

Нова пошта відкрила міжнародне відділення

Компанія продовжує розширювати горизонти і відкривати нові відділення за кордоном. Нещодавно до переліку держав, куди можна відправляти посилки, приєдналася Італія. Вона стала 11 країною Європи, де надає послуги поштовий оператор. Відтепер окреме відділення Nova Post Europe функціонує у Мілані, а згодом мережу поширять на Неаполь і Рим.

Умови роботи міланського пункту такі:

  • відправка та отримання вантажів до 100 кг;
  • термін очікування – 5 днів;
  • вартість надсилання документів – 21 євро;
  • розцінки на вантажі – від 22 до 45 євро, залежно від ваги.

Якщо клієнт хоче замовити кур’єрську доставку на будь-яку адресу в Італії, потрібно доплатити 4 або 10 євро за кожні 100 кг. Виклик співробітника здійснюється через мобільний додаток або офіційний сайт. Загалом по світу відкрито вже 80 відділень компанії, а наступного року планують запуск роботи у всіх європейських державах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці відправлятимуть посилки по-новому та розповідав, що цікавого запланувала Нова пошта. Також ми повідомляли, що Нова пошта попередила про шахрайські оголошення в Telegram.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.