Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Ощадбанк запустив новий кредитний продукт: які умови для українців

Фінансова установа розробила нову кредитну програму, спрямовану на забезпечення аграріїв грошима на вигідних умовах

Фото: УНІАН, ДСНС/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк видаватиме кредити на розмінування землі

Фото: УНІАН, ДСНС/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українські агровиробники, землі сільськогосподарського призначення яких розташовані на деокупованих територіях або близько від зони активних бойових дій, можуть отримати кредит в Ощадбанку. Ці кошти треба витратити на замовлення послуг сертифікованих операторів протимінної діяльності. Іншими словами, на розмінування землі.

Деталі розповіла пресслужба Ощадбанку на офіційному сайті.

Фінансова установа розробила новий кредитний продукт під назвою "Посівна без мін", спрямований на допомогу аграріям у питанні швидкого та якісного розмінування полів. Адже території, наближені до зони воєнних дій та звільнені від тимчасової окупації, непридатні до сільськогосподарського використання через небезпеку мінування.

Тож Ощадбанк створив програму, націлену на забезпечення коштами на вигідних умовах, а саме:

  • сума позики – до 150 млн гривень;
  • ставка за кредитом – до 3% річних у гривні;
  • термін – до 3 років;
  • пільговий період – до 12 місяців (можна не виплачувати основний борг);
  • фінансування без застави в разі наявності поруки;
  • поєднання з іншими державними проєктами, зокрема, "Доступними кредитами 5-7-9%" і програмою портфельних гарантій.

Як уточнила членкиня правління Ощадбанку Наталя Буткова-Вітвіцька, розмінування коштує дуже дорого, але без нього неможливо відновити сільськогосподарську діяльність. Тож фінустанова вирішила підтримати посівну кампанію аграріїв, надавши їм кошти на вигідних умовах. А станом на середину листопада Ощадбанк вже видав більше 4 тисяч кредитів на 10 млрд гривень, необхідних для потреб виробників.

Змінені умови кредитування

Раніше ми розповідали, що Кабінет Міністрів у вересні поточного року оновив програму державної підтримки "Доступні кредити 5-7-9%", враховуючи актуальну економічну ситуацію та потреби громадян. Відповідно до змін Ощадбанк назвав клієнтам нові умови для отримання позик.

Відтепер підприємства, які розташовані на прифронтових територіях, можуть взяти кредит за програмою, виплачуючи такі відсоткові ставки:

  • 1% – на перші два роки;
  • 3% – на фінансування оборотного капіталу;
  • 5% – на інвестиційні потреби;

Плюс збільшився максимальний ліміт, доступний для видачі. Доприкладу, минулого року сума становила 60 або 90 млн гривень, а тепер розмір позики дорівнює 150 млн гривень. Компанії, що змогли адаптуватися до роботи на територіях поблизу активних бойових дій, матимуть ставку 7% чи 9% для інвестицій, 13% річних – на оборотні потреби.

В уряді уточнили, що основне завдання змін – допомогти підприємствам відновити діяльність в поточних умовах. Адже дуже багато компаній сильно постраждали внаслідок повномасштабної війни, наприклад, руйнувань зазнали приміщення, виробничі потужності різко впали, а території навколо заміновані.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк попередив клієнтів про нові правила та розповідав, що зміниться з 1 грудня. Також ми повідомляли, що може змінитися для переселенців-клієнтів Ощадбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.