Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Підготовка до Нового року: що можна приготувати на святковий стіл

Пропонуємо разом дізнатися, що можна приготувати на новорічні свята, та скільки це буде коштувати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ділимося варіантами того, що можна приготувати на святковий стіл

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий рік – час чарівництва, радості та, звісно ж, смачних страв. Святковий стіл грає ключову роль у створенні атмосфери тепла і затишку. Саме тому, важливо заздалегідь спланувати меню.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує розглянути різні варіанти святкових столів на Новий Рік, які припадуть до смаку кожному гурману. Крім того, в цій статті ми вкажемо вартість тих, чи інших страв.

Традиційний стіл


Класика завжди в моді. Це стосується й святкового столу. Традиційними стравами вважаються: салати "Вінегрет" та "Шуба", м'ясні та рибні страви, не залишать байдужими шанувальників старих добрих рецептів. Завершіть свято чарівними десертами, такими як медовик чи "Київський торт".

У таблиці ви зможете дізнатися, скільки коштують ці товари в популярних магазинах України.

Назва супермаркетівСалат "Вінегрет"Салат "Шуба"Курячі гомілки"Київський торт"Стейк форель
Fozzy Group159 грн/кг189 грн/кг84,90 грн/кг269 грн/450 г649 грн/кг
Сільпо139 грн/кг194 грн/кг89,30 грн/кг235,90 грн/450 г499,90 грн/кг

Екзотичний святковий стіл


Для тих, хто хоче додати трошки екзотики, зверніть увагу на східний стіл, це можуть бути:

  • курка теріякі (159 грн/300г);
  • вегетаріанські суші (160 грн/260 г);
  • десерти з екзотичними фруктами (від 189 грн);

Такі страви стануть вишуканим додатком до вашого свята. Крім того, їх можна замовити в різних закладах харчування. Це дозволить вам менше часу проводити на кухні, а більше – з родиною та друзями.

Барбекю


Якщо святковий настрій вас відразу асоціюється із запахом шашлику та вогнями грилю, обирайте барбекю-варіант. Стейки, ковбаски, риба та овочі з гриля – ідеальна ідея для тих, хто цінує простоту та аромат відкритого вогню. Нижче у таблиці вказані ціни на ці товари у відомих супермаркетах України.

Назва супермаркетівСтейки зі свинячого ошийкаОвочі (кабачки)Скумбрія
Fozzy Group263,90 грн/кг

88,90 грн/кг

Сільпо274 грн/кг99 грн/кг264 грн/кг
АБТ-Маркет263 грн/кг85,95 грн/кг311,99 грн/кг

Вибір святкового столу на Новий Рік – це завдання, яке може бути як захоплюючим, так і творчим. Незалежно від вашого вибору, головне – це створити атмосферу радості та насолоди.

Які продукти подорожчають перед Новим роком

Українці звикли до щоденних змін цін, особливо перед святами. Згідно з інформацією, яку надав експерт Олег Пендзин у коментарі сайту Pro Гроші, цього року через зсув святкових дат ціни на продукти вже почали зростати. Підвищення вартості відбулося вже на м'ясо, зокрема ковбаси (до 10%). Овочі, зокрема картопля, також здорожчали, але взагалі ціни на овочі залишаються дещо нижчими порівняно з минулим роком.

Експерт вказує на можливість зростання цін на рибу та ікру, залежно від ситуації з кордонами. Цитрусові та банани, які імпортуються, можуть також подорожчати, якщо кордон буде заблокований з Польщею.

Пендзин наголошує, що прогнозувати точні зростання цін на імпортні продукти складно через зміни на світовому ринку. Однак він вважає, що до кінця року ціни на продукти можуть зрости на 5%, і пік підвищення відбудеться перед Різдвом та Новим роком. Після свят можна очікувати стабілізацію цін, а також акції та знижки в магазинах, які зменшать вартість продуктового кошика для українців.

Раніше ми ділилися ідеями, що подарувати на Новий рік за 300 грн. Також пропонує дізнатися, скільки коштують новорічні прикраси в Епіцентрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.