Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українські туристи платитимуть за вхід у популярне європейське місто – куди і скільки

Рішення обумовили спробою обмежити щоденний туризм у певні часові проміжки та регулювати потоки відвідувачів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

За вхід у місто туристам доведеться платити 5 євро

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В одному з найбільш туристичних міст світу вирішили запровадити плату за відвідування. Це ухвалила влада Венеції, враховуючи потребу в регулюванні великих потоків туристів, особливо в певні часові проміжки. Кошти братимуть не постійно, а в конкретні дати і дні.

Про це повідомила пресслужба муніципалітету Венеції.

Як уточнив мер Венеції Луїджі Бругнаро, платний вхід – це перший крок у процесі регулювання доступу відвідувачів. Так званий експеримент, покликаний покращити умови життя міста і всіх його мешканців. Звісно, будуть виникати проблеми у процесі виконання запланованого, але до труднощів місцева влада готова.

"Ми будемо проводити свій експеримент із великим смиренням і розумінням того, що можуть виникнути проблеми", – зауважив очільник міста.

Плата за вхід становитиме 5 євро на день, причому суму не зменшуватимуть для певних категорій туристів. Гроші збиратимуть протягом 29 днів наступного року, а саме:

  • з 25 квітня до 5 травня 2024 року;
  • щосуботи і щонеділі у травні, червні та липні.

Внесок стягуватимуть безпосередньо перед входом у Старе місто в пікові туристичні години – з 8:30 до 16:00. Плата стосуватиметься всіх вікових категорій, окрім дітей до 14 років. Збір здійснюватимуть за допомогою сучасних технологій: веб-додатку, доступного на офіційному сайті муніципалітету Венеції. Там можна отримати квиток (QR-код), який треба пред'явити в разі контролю.

Де за кордоном можуть послабити допомогу українцям

Раніше ми розповідали, що деякі німецькі політики вважають фінансову допомогу за програмою Bürgergeld високою. Біженці з України отримують понад 500 євро на місяць плюс виплати на оренду житла, навчання, комунальні послуги, підвищення кваліфікації.

Водночас дуже малий відсоток працездатних осіб знайшов у Німеччині роботу, лише 17% з 480 тисяч. На думку голови об'єднання німецької окружної влади Райнгарда Загера, через наявність виплат біженці не поспішають працевлаштовуватися, оскільки не мають достатньо мотивації. Отже існує необхідність послаблення допомоги людям, які не хочуть офіційно працювати.

Звісно, мова не йде про повне припинення грошового забезпечення, але суму можуть значно урізати. Наприклад, потенційною санкцією є зменшення виплат на 30%. Адже для українців вже зробили серйозне послаблення щодо мови, а саме це було великою перешкодою на шляху до отримання роботи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українців за кордоном штрафуватимуть за мобільні телефони. Також ми повідомляли, що Нова пошта розширює кордони і розповідали, де відкриють відділення уже найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.