Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Є 15 хвилин: у НБУ пояснили важливе правило під час обміну валют

Українці, які обмінюють гроші, мають знати про одне дуже важливе правило

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як правильно обмінювати гроші пояснили у НБУ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні громадяни активно обмінюють свої гроші на іншу валюту. Однак мало кому відомо, що відмовитися від обміну валют можна впродовж 15 хвилин після проведення фінансової операції.

Про це розповіли у пресслужбі Національного банку України.

Там зауважили, що для здійснення зворотної валютно-обмінної операції важливо мати один документ.

"У вас є право здійснити зворотну валютно-обмінну операцію упродовж 15 хвилин після обміну. Але лише якщо маєте квитанцію чи розрахунковий документ", – розповіли у Нацбанку.

Які банкноти не приймають банки та обмінники

Практично неможливо обміняти доларові банкноти, які мають значні пошкодження, а саме:

  • сильно зношені;
  • мають плями фарб;
  • мають великі розриви;
  • а також купюри, які були випущені раніше 1996 року.

Що зміниться на валютному ринку до кінця зими

Вже зараз на українському валютному ринку спостерігаються незвичні коливання, тож як пояснив редакції Pro Гроші економіст Олексій Плотніков, у січні та лютому курс долара, ймовірно, перебуватиме на рівні 38-39 гривень.

Але ситуацію на валютному ринку контролює Національний банк, тож регулятор може втрутитися, щоб уникнути різкого зміцнення або послаблення національної валюти.

На думку Плотнікова, серйозних коливань курсу долара до 40 гривень впродовж цього періоду не буде, якщо не виникатимуть виникнуть надзвичайні ситуації на валютному ринку.

Яка валюта є найкращою для зберігання заощаджень

В Україні громадяни по-різному підходять до зберігання своїх заощаджень. Так, дехто з патріотичних міркувань, зберігають свої накопичення у гривнях. Але, на думку економіста Олексія Плотнікова, таке рішення аж ніяк не можна назвати раціональним.

Так, експерт вважає, що до цього питання потрібно підходити індивідуально та враховувати власні фінансові потреби та цілі. Якщо ви плануєте витратити гроші найближчим часом, то розумно зберігати частину заощаджень в гривні.

Але якщо вам не терміново потрібна національна валюта, то можна безпроблемно перевести кошти в іноземну валюту, таку як долари або інша стійка валюта.

Раніше ми розповідали, чому деякі обмінники продають валюту дешевше. Більше про курс валют читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.