Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Безплатні LED-лампи для українців: коли розпочнеться обмін старих на світлодіодні

Розповідаємо, як українці можуть обміняти свої лампочки розжарювання на сучасні енергоощадні та де це можна зробити

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Стартує безплатна замін лампочок для українців

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 5 грудня стартувала програма обміну звичайних лампочок на нові енергоощадні LED-лампи. В рамках цієї ініціативи пенсіонери можуть отримати п'ять нових лампочок в будь-якому з сільських відділень Укрпошти.

Про це повідомила пресслужба "Укрпошти".

В компанії запевнили, що пенсіонери можуть здійснити обмін цілком безплатно, при чому старі лампочки брати відразу з собою не обов'язково, їх можна буде здати протягом місяця з моменту отримання нових.

"Для того, щоб обміняти додаткові LED-лампи, пенсіонерам, які завітають у відділення, потрібно мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та діючий номер телефону. Додаткові енергоощадні лампи пенсіонери зможуть обміняти безкоштовно, доки світлодіоди будуть в наявності. Скористатися програмою обміну та отримати додаткові 5 ламп енергоощадження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампочки", — йдеться у повідомленні.

По всій країні громадяни можуть обміняти близько 18 млн енергоощадних ламп. Українці, які ще не проводили обмін, можуть це зробити у відділеннях Укрпошти. Окрім того, подавши відповідну заяву в застосунку Дія, світлодіодні лампи можуть отримати:

  • медичні заклади;
  • школи;
  • дитячі садки;
  • поліклініки та СББ.

Для чого потрібно обмінювати старі лампи

"Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та АТ "Укрпошта" в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту", — повідомила пресслужба компанії.

Основна мета Всеукраїнської програми обміну ламп полягає в тому, щоб зменшити навантаження на енергосистему України. Експерти переконані, що внаслідок заміни ще 18 млн ламп розжарювання на світлодіодні лампи, за попередніми оцінками, вдасться заощадити близько 1000 МВт, а це дорівнює роботі блока атомної електростанції.

Раніше ми писали, які марки Укрпошта присвятила залізничникам, а також на які послуги підвищились тарифи компанії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.