Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Дешеві, але перспективні: на яку криптовалюту варто звернути увагу новачкам

Розповідаємо, які маловідомі та дуже дешеві токени мають непогану інвестиційну привабливість з огляду на потенційний ріст вартості

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі дешеві криптовалюти можуть принести прибуток у майбутньому

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

На криптовалютному ринку дуже багато активів, але здебільшого гравці оперують біткоїнами та ефіріумом. Водночас вартість цих монет настільки сильно коливається, що можна легко втратити всі заощадження. Тому новачкам-трейдерам рекомендують звернути увагу на менш популярну крипту, що коштує копійки, але яка в майбутньому має потенціал до зростання.

Про це розповіли експерти No Worries.

Необхідно розуміти, що навіть дешеві віртуальні монети можуть завдати удару по гаманцю, тому здійснювати торгові угоди треба з обережністю та без азарту. Криптовалютний ринок дуже непередбачуваний і здатен сильно нашкодити навіть найбільш досвідченим інвесторам.

Якщо у вас небагато коштів для вкладень, спробуйте "зіграти в удачу" з трьома токенами, які мають великі шанси на успіх у потенційному майбутньому. Йдеться про:

  • Polygon (MATIC);
  • Stellar (XLM);
  • XRP.

Polygon станом на вечір 28 листопада коштує всього 0,74 дол., але в місячному діапазоні подорожчав на 20%. За інформацією розробників, блокчейн може обробляти тисячі транзакцій на секунду.

Stellar котирується за 0,117 дол., що дуже мало, якщо порівнювати з флагманами ринку. Це децентралізована пірингова (P2P) мережа, яка останнім часом перебуває на лінії бичачого тренду. Ринкова капіталізація активу становить 3,2 млрд доларів, а добові угоди між трейдерами перевищують 100 млн доларів.

Токен XRP коштує всього 0,6 дол., але обіг на ринку досяг 32,6 млрд доларів. Завдяки XRP користувачі мають змогу здійснювати міжнародні грошові перекази на основі блокчейну, тож не дивно, що актив часто порівнюють із системою SWIFT. Експерти зауважують, що невдовзі монета вийде з ведмежого тренду і подорожчає, тож наразі є шанс "урвати" невеликий куш.

Податок на криптовалюту

Раніше ми розповідали, що у Верховній раді зареєстрували законопроєкт стосовно обігу віртуальних активів в Україні. Ним пропонують розвивати криптовалютну індустрію, регулюючи ринок і направляючи учасників. Серед важливих пунктів документу – встановлення спеціального податку:

  • 5% податку на доходи для фізичних осіб, які володіють криптою, протягом перших трьох років з моменту ухвалення законопроєкту;
  • 9% – ставка на наступні п’ять років;
  • 18% – після восьми років.

Також передбачено кілька нововведень, зокрема, правовий статус віртуальних активів буде офіційно визначено, а всі цифрові токени і послуги класифікують відповідно до європейських стандартів МiСА. Плюс для учасників ринку хочуть створити так звану інноваційну зону, де можна буде працювати три роки без попередньої авторизації.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що штучний інтелект здивував прогнозом і розповідав, яким буде курс біткоїна на початку 2024 року. Також ми повідомляли, що сталося з курсом біткоїна всього за добу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.