Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

На одне робоче місце 60 кандидатів: яким спеціалістам буде важко працевлаштуватись

Розповідаємо, як змінився ринок праці в Україні в умовах війни та яким спеціалістам буде важко знайти роботу у 2024 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аналіз ринку праці в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок праці в Україні зазнав значних змін в умовах повномасштабного вторгнення. Зокрема у секторі "будівництво та облицювальні роботи" в Україні спостерігається найвищий рівень конкуренції на робочі місця, зі середньою кількістю — 60 заявок на одну відкриту вакансію. Середня заробітна, яку пропонують для таких спеціалістів, становить 26 858 гривень.

Про те, в яких секторах економіки найбільша конкуренція за робочі місця серед кандидатів, розповіли на сайті "AIN.UA" з посиланням на дослідження великого кадрового порталу.

За результатами дослідження, друге місце в рейтингу за кількістю відгуків кандидатів займає категорія "початок кар'єри/студенти". В цьому розділі:

  • одна вакансія отримує 57 реакцій;
  • середньо заробітна плата, яку пропонують роботодавці складає 17 866 гривень.

Сектор "реклама/дизайн/PR" також у лідерах рейтингу, з 40 реакціями на кожне оголошення. Середня заробітна плата для фахівців цієї галузі становить 15 125 гривень.

"В Україні багато галузей, де існує конкуренція за робочі місця. Це свідчить про те, що український ринок праці поступово відновлюється після повномасштабного вторгнення Росії", — зазначають профільні аналітики.

Яким спеціалістам буде важко знайти роботу у 2024 році

Дані дослідження кадрового порталу свідчать, що труднощі при працевлаштуванні можуть виникнути також у спеціалістів таких галузей економіки:

  • у роздрібній торгівлі, продажах та закупівлях — 19 відгуків на одну пропозицію, із заробітною платою 16 696 грн;
  • у готельно-ресторанному бізнесі та туризмі — 20 кандидатів на вакансію, заробітна плата становить 16 224 грн;
  • в секторі виробництва та робітничих спеціальностей — 24 заявки на одне місце, із зарплатою 20 215 грн;
  • у логістиці, на складі та в доставці — 27 відгуків на вакансію, із середньою зарплатою 24 354 грн;
  • для адміністративного персоналу, HR і секретаріату — 28 заявок на одну вакансію, із заробітною платою 18 501 грн.

Не найкращий час для пошуку роботи склався також для працівників у галузі охорони та безпеки, адже на одне місце припадає 30 кандидатів. В середньому за таку роботу пропонують — 15 634 грн на місяць. Таку ж кількість резюме на одну вакансію відправляють у сфері клінінгу та домашнього обслуговування, при цьому середній рівень оплати праці, в цьому сегменті ринку, складає — 12 680 грн.

Раніше ми писали, які навички допоможуть українцям під час працевлаштування, а також яких спеціалістів шукають роботодавці в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.