Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

У Дії стався збій – що відомо

Це мобільний застосунок, який був розроблений урядом України

Фото: "Дія", pexels. Колаж: Pro Гроші

Застосунок "Дія" не відкривається

Фото: "Дія", pexels. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 5 березня, в українців перестала працювати "Дія". Застосунок неможливо відкрити, а отже і документами скористатися не вийде.

Про це розповідає сайт Pro Гроші.

Деталі

Станом на 14:20 додаток зовсім перестав працювати. Під час входу в нього зʼявляється інформативне повідомлення з наступним текстом: "На жаль, сталася помилка".

Фото: Pro Гроші

Однак пізніше стала відома справжня причина того, чому "Дія" не працювала.

"Оновили усі сервіси, щоб все працювало швидше. Не турбуйтесь застосунок працює як завжди", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про додаток "Дія"

Це мобільний застосунок, який був розроблений урядом України для зручного доступу до послуг та інформації від державних органів та комунальних служб. Все для того, аби спростити взаємодію між громадянами та урядом, забезпечуючи доступ до різних сервісів та можливість отримання необхідної інформації.

Основні можливості "Дії":

  • Користувачі можуть скористатися різними електронними сервісами, такими як отримання документів, подання заяв, реєстрація податкових платників та інші адміністративні послуги, що надаються державними органами.
  • Доступ до різноманітної інформації, включаючи новини, оголошення та інші корисні матеріали.
  • Користувачі можуть скористатися мобільним ідентифікатором для підтвердження особистості при зверненні за допомогою додатку до різних державних служб.
  • Відстежити стан різних процесів та послуг, що надаються урядовими установами, і взаємодіяти з ними безпосередньо через мобільний додаток.

Насправді додаток є важливим кроком у напрямку розвитку електронного уряду та цифровізації в Україні.

Соціальна допомога в "Дії"

Станом на зараз, якщо скористатися "Дією", можна оформити наступні соціальні послуги:

  • допомогу при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;

  • допомогу людині, яка доглядає за хворою дитиною без встановлення інвалідності – для батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікуна, піклувальника, який доглядає за дитиною;

  • допомогу людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;

  • допомогу на дитину одинокій матері або батьку – для одиноких усиновлювачів чи одиноких мати або батька, які не перебувають у шлюбі.

Детальніше про це можна прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми писали, які нові військові облігації з'явилися у "Дії". Також ми розповідали, як купувати чи продавати автомобілі в "Дії".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.