Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Вирощувати канабіс "на балконі" не вийде: в Україні створять реєстр виробників коноплі

Розповідаємо, як будуть вести облік виробників технічної коноплі в Україні та як проходитиме процес відбору проб на вміст наркотичних речовин

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні вже задумались про облік виробників коноплі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Міністерство аграрної політики та продовольства України активно працює над створенням реєстру виробників технічної коноплі, а також механізму відбору проб на вміст наркотичних речовин.

Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час обговорення положень Закону.

За його словами, хоча документ ще не підписаний Президентом України, Мінагрополітики вже працює над проєктом наказу про створення реєстру виробників технічної коноплі. Окрім того, готується проєкт постанови щодо регламенту відбору проб для аналізу вмісту речовин наркотичної дії.

"Мінагрополітики створить електронний реєстр, куди буде вноситися інформація про виробників технічної коноплі. Щоб було зрозуміло, хто вирощує, скільки, і яке використовує насіння. Не потрібно буде отримувати ліцензії, квоти чи окремі дозволи на вирощування. Також готується постанова Уряду про Регламент відбору проб коноплі в період цвітіння", — повідомив Висоцький.

Він також наголосив, що проєкт наказу буде оприлюднено для громадського обговорення, а сам документ дозволить змінити підхід до контролю за вирощуванням технічної коноплі. Він також переконаний, що Закон про обіг цієї рослини стане потужним поштовхом для реалізації величезного потенціалу від вирощування технічних конопель.

Як обґрунтовують легалізацію медичного канабісу

Законопроєкт № 7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності" регламентує поводження з наркотичними засобами з метою:

  • проведення наукових досліджень ефективності конопель;
  • створення умов для розширення доступу пацієнтів до необхідного їм лікування.

Документ набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності. Варто зазначити, що ліки на основі канабісу дозволені та доступні у 56 країнах світу, зокрема у деяких державах ЄС, Сполучених Штатах Америки, Великій Британії та Канаді.

Раніше ми писали, що передбачає новий закон про мобілізацію в Україні, а також, що парламент розблокував законопроєкт про медичний канабіс.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.