Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Як отримати витяг про несудимість онлайн – покрокова інструкція

В Україні дану довідку ви можете отримати лише зі кілька хвилин і навіть не виходячи з дому

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Певні документи можна отримати досить легко

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні під час продажу чи купівлі житла, влаштуванні на роботу, оформлення кредиту та інших процесів вам знадобиться чимало документів. Витяг про відсутність судимість – не виключення. Однак, аби його отримати не варто стояти великі черги в установах, адже все можна оформити онлайн.

Сайт Pro Гроші розповідає, як отримати витяг про судимість самостійно.

В Україні дану довідку ви можете отримати лише зі кілька хвилин. Зробити це можуть особи від 14 років і старше у додатку "Дія". Якщо інформація про вас є в центральній базі даних та не потребує додаткової перевірки, дані підтягнуться з реєстрів і витяг сформується автоматично.

Щоб отримати витяг про несудимість у "Дії", потрібно:

  • у застосунку перейти в розділ "Послуги";

  • вибрати "Довідки та витяги", а далі "Витяг про відсутність судимості";

  • вибрати тип та мету запиту;

  • заповнити дані про себе;

  • надіслати запит.

Коли в Україні вам може знадобитися довідка про несудимість

Довідка про судимість в Україні є важливим документом, використовуваним у різних сферах суспільного життя. Одна з основних причин, чому вона є необхідною, полягає в забезпеченні безпеки в різних сегментах діяльності, а саме:

  • працевлаштування. Багато роботодавців вимагають пред'явлення довідки про відсутність судимості під час найму працівників, особливо тих, чиї обов'язки пов'язані із забезпеченням безпеки або роботою з дітьми;

  • відкриття бізнесу. При реєстрації власного бізнесу чи отриманні ліцензій владарям підприємства може вимагатися довідка про судимість для перевірки чесності та добросовісності;

  • оформлення візи та міграційні питання. Подача на візу для виїзду за кордон, а також імміграційні процедури можуть вимагати цього документа для перевірки особи щодо можливих ризиків для країни перебування;

  • реєстрація на певні послуги Деякі види послуг, такі як отримання ліцензії на зброю, також можуть вимагати довідку про судимість.

Все це лише заходи безпеки, які спрямовані на забезпечення надійності та відсутності потенційних загроз в різних сферах громадського життя.

Як оформити спадщину, якщо на будинок нема документів

Якщо у вас немає зовсім ніяких цінних паперів на будинок, то треба буде зібрати інший пакет документів, що також є важливими для справи, а саме:

  • копію свідоцтва про смерть спадкодавця;

  • копії документів, які підтверджують факт, що ви є спадкоємцем;

  • копії документів, що підтверджують факт прийняття вами спадщини (наприклад, копія заяви про прийняття спадщини);

  • довідки, у яких вбачається належність майна спадкодавцю, наприклад, виписка з домової книги.

Усі папери ви повинні передати до суду. Однак про наступні дії ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, від яких витрати завжди відмовляються багаті люди. Також ми розповідали, як отримати спадок, перебуваючи за кордоном.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.