Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Казарми за 122 мільйони доларів: яку нерухомість придбав Ахметов у центрі Лондона

Розслідувачі дізналися про фінансову операцію найбагатшої людини України Ріната Ахметова, яка пов'язана з купівлею нерухомості у Лондоні

Фото: УНІАН, Радіо Свобода. Колаж: Pro Гроші

Рінат Ахметов придбав нерухомість у центрі Лондона

Фото: УНІАН, Радіо Свобода. Колаж: Pro Гроші

Український бізнесмен та олігарх Рінат Ахметов витратив чималу суму коштів, щоби отримати суперелітну нерухомість у центрі Лондона. Мова про щонайменше 122 мільйони доларів.

Про це йдеться в інформації, яку опублікував Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ).

Що придбав Ахметов у Лондоні

Зазначається, що дані про фінансові операції найбагатшого українця є частиною розслідування на основі витоку кіпрських документів, який отримав назву Cyprus Confidential. Як з’ясували розслідувачі, елітні апартаменти у столиці Великої Британії Ахметов вирішив придбати у 2021 році. Для цього у липні 2021 олігарх використав зареєстровану на Британських Віргінських островах компанію Gelion Properties Ltd.

Олігарх Рінат Ахмєтов у 2021 році через офшорну компанію придбав елітну нерухомість у центрі столицці Великої Британії | Фото: Радіо Свобода
Олігарх Рінат Ахмєтов у 2021 році через офшорну компанію придбав елітну нерухомість у центрі столицці Великої Британії | Фото: Радіо Свобода

Олігарх Рінат Ахмєтов у 2021 році через офшорну компанію придбав елітну нерухомість у центрі столицці Великої Британії

Фото: Радіо Свобода

Олігарх Рінат Ахмєтов у 2021 році через офшорну компанію придбав елітну нерухомість у центрі столицці Великої Британії

Фото: Радіо Свобода

Фахівці компанії спеціалізуються на купівлі-продажу елітної нерухомості. Саме з цією компанією Рінат Ахметов уклав угоду про наміри та зобов’язання про купівлю п'ятизіркового пентхауза. Об'єкт має два поверхи і є частиною двох житлових комплексів, які розташовані у найдорожчій центральній частині Лондона — на місці історичних військових казарм Челсі.

Розслідувачі вважають, що Ахметов скористався послугами цієї компанії задля однієї мети — щоби про кінцевого власника лондонської нерухомості не дізнався широкий загал.

Тим часом за інформацією Радіо Свобода казарми у Челсі (Chelsea Barracks), якими відтепер володіє українець, свого часу дійсно були військовим об'єктом. Він припинив своє існування наприкінці 2000-х років, а на локації згодом почала будувати компанія Qatari Diar, яка є частиною Катарського інвестиційного фонду.

"Житловий комплекс витриманий у класичних традиціях британської георгіанської архітектури. На території супутнє, наприклад: приватні бальнеологічні заклади та справжній оливковий гай, найбільший у Лондоні приватний центр оздоровлення та супермодернові тренажерні зали. Ще є сауни, парильні кімнати та величезний плавальний басейн", — кажуть журналісти.

Зазначається, що розслідувачі ICIJ спробували дізнатися в Ахметова подробиці цієї покупки, однак олігарх не захотів розповідати про "будь-які інвестиції або транзакції, які могли відбутися або не відбутися, а також їхній статус".

Сестра Коломойського та історичні апартаменти

Українські олігархи та навіть їхні рідні полюбляють колекціонувати різноманітну та доволі незвичну нерухомість. Наприклад, цього року виявилося, що у сестри Ігоря Коломойського Лариси Черток є у власності споруджений ще у XV столітті замок Буффавен у селищі Люллі (10 км від Женевського озера).

Також у розпорядженні сестри олігарха є ще п'ять апартаментів та одна квартира у центрі Парижа неподалік від Ейфелевої вежі.

До слова, раніше ми писали, хто з українських у кого з українських чиновників є найбільша кількість біткойнів. Також ми розповідали, росіяни у Криму надумали продати деяку нерухомість, яка раніше належала Ігорю Коломойському.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.