Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Квартири на "чесно зароблені" гроші – Соня Морозюк виправдалась за житло

Під час обшуків АРМА виявили, що дві квартири українки цілком могли бути куплені на вкрадені у держави гроші сім'єю Гринкевичів

Фото: pexels, instagram Соні Морозюк. Колаж: Pro Гроші

Дівчина заперечує всю інформацію

Фото: pexels, instagram Соні Морозюк. Колаж: Pro Гроші

Українська художниця Соня Морозюк відреагувала на підозри слідства, а саме, що дві її київські квартири могли бути куплені на вкрадені у держави гроші сім'єю її нареченого Романа Гринкевича. За словами дівчини, до обох помешкань чоловік немає ніякої справи.

Про це повідомила авторка муралу у Києві та "Мазні" у своєму Instagram.

Що відомо

Нещодавно агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на запит Державного бюро розслідувань активів віднайшло майно львівського підприємця Ігоря Гринкевича. Вони влаштували обшук і саме під час цього виявили, що дві квартири художниці цілком могли бути куплені на вкрадені у держави гроші сім'єю її обранця Романа.

Однак дівчина це заперечує і каже, що ці нерухомості були придбані ще до знайомства зі своїм нареченим і за гроші її батька.

"У відповідь на звинувачення, що в мене "знайшли дві квартири". Квартири є. Але. Одну собі купив батько (продавши до цього нерухомість у Харкові), і оформив частку на мене. Він є платником, це його гроші, не мої. І другу я купила з частковою допомогою батька, і він є співвласником. Перша квартира придбана 16 серпня 2022 року, друга – 2 червня 2022 року. З Романом Гринкевичем ми познайомилися майже через рік після цих покупок", – написала художниця.

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Фото: Pro Гроші

Також Соня Морозюк додала, інформація, що вона начебто купила майстерню у Києві та ще й за 250 тисяч доларів, неправда.

"Щодо нежитлової нерухомості під майстерню. Її ціна склала 4,6 млн гривень. Це приблизно один мій річний дохід. Всі такі угоди проводяться у безготівці, і банк перевіряє джерело походження коштів. Я вже не один рік ФОП і плачу податки. Нагадаю також, що готую документи для добровільної подачі декларації, щоб було ще зрозуміліше", – написала Морозюк.

У скандальній справі спливло ім'я молодої художниці

Раніше ми вже писали про те, що у Гринкевича під час обшуків були знайшли наступні активи:

  • 17 об'єктів житлової нерухомості (включаючи львівську квартиру Мар'яна Шведа, дві квартири Софії Морозюк);

  • 7 об'єктів нежитлової нерухомості (один на Саксаганського у центрі Києва);

  • 18 земельних ділянок;

  • 9 елітних автомобілів;

  • корпоративні права у компаніях на суму 14,7 млн ​​грн;

  • 12 одиниць зброї;

  • три об'єкти інтелектуальної власності.

Але після того, як родина Гринкевичів потрапила в корупційний скандал, то наречена Романа Гринкевича, сина львівського бізнесмена, художниця Софія Морозюк заявила, що вона сама "зробила своє ім'я". Більше інформації про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що у Міноборони дозволили Гринкевичу постачати товари для ЗСУ. Також ми писали, як художниця Софія Морозюк поставила під питання свою кар'єру після скандалу довкола Гринкевичів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.