Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Маск активно шукає інвесторів для xAI – що пропонує натомість

Компанія xAI займається розробкою штучного інтелекту та належить найбагатшій людині світу

Фото: pexels, twitter Ілона Маска. Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск може отримати ще більше грошей

Фото: pexels, twitter Ілона Маска. Колаж: Pro Гроші

Всім відомо, що мережа Х після оновлення почала стрімко падати. Однак це не говорить про брак інвестицій, як всі могли подумати. Ба більше, Ілон Маск вміє знаходити ніші, які залишаються переконливими для пошуку грошових потоків.

Про це пише Bloomberg.

Нові інвестиції у бізнес Ілона Маска

Компанія xAI, яка займається розробкою штучного інтелекту та належить Ілону Маску, залучила 500 мільйонів доларів. Наразі xAI говорить про оцінку у 15 – 20 мільярдів доларів, але в найближчі тижні умови ще можуть змінитися.

Наприклад, раніше у листопаді 2023 року сам Маск запевняв, що усі інвестори, які вкладатимуть свої гроші у соціальну мережу Х, матимуть і 25% компанії xAI. Це він зробив для того, аби заохотити колег, які мають чимало грошей, інвестувати одразу у два його продукти.

Однак попри це все сам Ілон Маск спростовує інформацію про інвестиції у пів мільярда доларів. Все тому, що наразі переговори між бізнесменом та інвесторами лише тривають, а тому він не хоче наговорити зайвого раніше визначеного часу, тим паче, що наразі ще не всі умови угоди прописані в остаточному варіанті.

Також стало відомо, що деякі інвестори хочуть отримати додатково й обчислювальні потужності нової компанії. Ба більше, дехто навіть готовий отримати право користуватися ними в обмін на акції. Але і надалі всі повідомлення, які з'являються щодо інвестицій у xAI, Маск називає "фейком" та не афішує жодної інформації про переговори наразі.

Що відомо про компанію Ілона Маска Tesla

Раніше ми вже розповідали про те, що це американська компанія, яка була заснована у 2003 році Маском та іншими партнерами. Основний напрямок діяльності — розробка та виробництво електромобілів та відновлювальних енергетичних систем.

Чим відзначається фірма Tesla:

  • автомобільний сектор. Tesla виготовляє електромобілі, такі як Model S, Model 3, Model X і Model Y, що виділяються великим запасом ходу та передовими технологіями;

  • енергетичні рішення. Компанія спеціалізується на відновлювальних джерелах енергії, виробляючи сонячні батареї для житлових будинків та комерційних об'єктів;

  • технологічні нововведення. Tesla славиться своїми технічними досягненнями, такими як система автопілота та систематичні оновлення програмного забезпечення;

  • засновник і генеральний директор Ілон Маск відіграє ключову роль у популяризації компанії завдяки своєму впливу, амбіційним планам і інноваційному підходу.

Важливо зазначити, що компанія відрізняється своїм унікальним методом маркетингу та залучення уваги через соціальні мережі. І це діє, формуючи значний споживчий інтерес. Більше про саму компанію та її прибуток для Маска, читайте тут.

Раніше ми писали, що в Індії надійшов у продаж дешевий електрокросоверіз запасом ходу 600 км. Також ми повідомляли, що китайці представили яскравий міський електромобіль за 10 400 доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.