Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Остання у 2023 році: Укрпошта показала нову святкову марку (фото)

Завершальний поштовий випуск надійде у продаж напередодні Різдва, а саме 22 грудня

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта представила останній поштовий випуск у 2023 році

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Український поштовий оператор "Укрпошта" представив свій завершальний поштовий випуск 2023 року. Він отримав назву "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі".

Про це повідомили у пресслужбі Укрпошти.

"Українські колядки в Києво-Печерській лаврі" – завершальний поштовий випуск 2023 року. Вирішили присвятити його одній з таких подій – річниці проведення Православною Церквою України першої різдвяної літургії в Успенському соборі Києво-Печерської лаври", – йдеться у повідомлені.

Головною особливістю поштового випуску є сюжет, який об'єднує елементи іконостасу Успенського собору, колоритних колядників з восьмикутною зіркою та традиційний український вертеп. На обох боках іконостаса зображені Преподобні Антоній і Феодосій Печерські – засновники Києво-Печерської лаври.

Українці вже можуть здійснити передзамовлення святкового поштового блоку, який включає:

  • блокнот "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі";
  • конверт "Перший день. Українські колядки в Києво-Печерській лаврі";
  • картка "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі".

Поштовий блок "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі"
Поштовий блок "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі"
Фото: Укрпошта

Тираж поштового блоку складає 140 000 примірників, а його випуск запланований на 22 грудня 2023 року. Придбати святковий випуск можна за 128 гривень.

Автором блоку, листівки, конверта та штемпеля "Перший день" є заслужений художник України Миколай Кочубей. Зазначено, саме він був автором тогорічного різдвяного випуску "Щедрик. Carol of the Bells".

Укрпошта ввела в обіг нову благодійну марку

Укрпошта раніше представила благодійну марку "Подарунки Святого Миколая", що погашалася спеціальним штемпелем. У 2023 році українці відзначили це свято разом із Днем Збройних Сил.

Марка випущена разом із конвертом та художньою маркою. Усі кошти від продажу марок спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Загальна вартість маркового аркуша – 115 грн. Дизайн створив художник Констянтин Лавро, який зобразив символічну перемогу українців над окупантами. Миколай на коні роздавлює двоголового орла, що символізує перемогу над російськими окупантами.

Раніше ми повідомляли, що Укрпошта підвищить тарифи на популярну послугу. Також ми писали, що Укрпошта присвятила марки залізничникам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.