Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Покупки онлайн подорожчають: що зміниться на Rozetka з 1 лютого

Кілька місяців тому Rozetka підвищила розцінки на мінімальні замовлення, а тепер готує нові зміни

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Rozetka запроваджує додаткову оплату за замовлення товарів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найбільший український інтернет-магазин Rozetka встановлює нові правила для замовлень сторонніх продавців. Нововведення запрацюють вже у лютому.

Повідомлення про зміни з'явилося у довідковому центрі рітейлера.

Українці платитимуть більше за замовлення на Rozetka
Українці платитимуть більше за замовлення на Rozetka
Фото: Rozetka

Зазначається, що з 1 лютого клієнти фізичні особи будуть сплачувати додаткову комісію за грошовий переказ. Його розмір становити 1,5% та ще плюс 15 гривень при післяплаті.

"Це стосується, як оплат готівкою, так і карткою при отриманні товару", — йдеться у повідомленні.

Зміни стосуються для замовлень сторонніх продавців, наприклад:

  • Маркетплейсів;
  • Prom.ua;
  • Shafa та інші.

Інтернет-магазини в Україні запрацюють по-новому

Влада планує зобов'язати інтернет-магазини повідомляти про усю свою продукцію, а також інформувати про своє підприємство.

Як пояснював раніше глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, зміни з'являться після того, як Верховна Рада підтримає нову редакцію закону "Про захист прав споживачів".

Також в Україні хочуть упорядкувати взаємовідносини між продавцями та покупцями поза судовим порядком. Це стосується виключно продукції та послуг вартістю до 50 тисяч гривень.

Які продукти можна купувати онлайн

Можна сміливо купувати не швидкопсувні продукти. Наприклад, консервовані помідори, огірки, гриби тощо. Також можна замовляти бакалію, напої та інші товари, які не зіпсуються та не деформуються, коли їх будуть доставляти замовнику.

В Україні з'явилася нова торгова платформа

Восени 2023 року для українців запрацювала онлайн-платформа Etsy Payments – власний платіжний інтерфейс для використання одного з найбільших маркетплейсів у світі. Тож в українців з'явилася нагода продавати вироби та здійснювати торгові операції з покупцями за кордоном.

На цьому майданчику клієнти, зокрема, продають:

  • handmade-вироби;
  • вінтажні речі;
  • крафтову продукцію тощо.

Сервісом користується понад 90 мільйонів користувачів по всьому світу. Тестування онлайн-платформи відбувалося з літа, а паралельно бета-версія запрацювала у таких країнах, як Японія, Таїланд та Перу.

Раніше ми пояснювали, як українці можуть сплатити заборгованість онлайн. Також ми писали, яке правило часто порушують продавці у магазинах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.