Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Роман Гринкевич досі в розшуку: чому його одразу не заарештували

Правоохоронці не знають, де переховується син львівського бізнесмена, тож його арешт відклали на невизначений час

Фото: ДБР, Instagram. Колаж: Pro Гроші

ДБР досі не арештувало Романа Гринкевича

Фото: ДБР, Instagram. Колаж: Pro Гроші

Роман Гринкевич – син скандального підприємця Ігоря Гринкевича – перебуває у розшуку з 18 січня. Його не змогли затримати раніше, оскільки співробітники Державного бюро розслідувань не мали достатньо доказів для арешту.

Про це розповіла радниця ДБР Тетяна Сапьян в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Вона зауважила, що для таких радикальних дій правоохоронних органів, як арешт, потрібно назбирати достовірні докази порушення закону. Безпідставне затримання є протиправним, тож раніше, до моменту отримання результатів експертиз, ДБР не мало права вдаватися до арешту.

"Коли прийшли результати досліджень, коли були допитані свідки, коли стало зрозуміло, як все відбувалося, саме тоді п'ять підозр було оголошено за статтями про шахрайство, створення та участь у злочинній організації в даному кримінальному провадженні", – зауважила Сапьян.

За інформацією відомства, фігурант кримінальної справи про шахрайство та махінації з поставками товарів для ЗСУ не перетинав український кордон, отже його пошуки тривають. Нагадаємо, 17 січня відбулися обшуки та затримання кількох директорів компаній, підконтрольних Ігорю Гринкевичу.

Вже наступного дня Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи для Володимира Тимківа та Андрія Колотила. Їх триматимуть під вартою з можливістю застави розміром 500 001 528 гривень.

Як уточнила речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець у коментарі "Українській правді", Колотило арештували на два місяці – до 16 березня. Четвертий фігурант справи – Ігор Гринкевич – ще раніше опинився в СІЗО через спробу дати хабар співробітникам ДБР.

В чому підозрюють родину Гринкевичів

Слідчі розслідують кримінальну справу про фінансові оборудки з постачанням одягу та білизни військовослужбовцям. Кілька будівельних компаній Гринкевичів незрозумілим чином виграли тендери на закупівлю товарів і заключили контракти з Міністерством оборони. Виконавцям заплатили понад 1,5 млрд гривень, з яких майже 1 млрд гривень опинився у кишенях бізнесменів.

Стало відомо, що фірми не виконали низку договорів, а за деякими контрактами надали одяг дуже низької якості. Залишок коштів пішов на придбання елітної нерухомості, транспортних засобів, розкрутку творчого бренду та інші потреби членів сім’ї.

Наприклад, 17 травня 2023 року дружина Світлана стала власницею двох квартир у Києві, ринкова вартість яких оцінюється в 30-35 млн гривень. У березні того ж року жінка купила мотельний комплекс "Катерина", в листопаді – земельну ділянку на Львівщині. Світлана працювала викладачкою в одному з університетів Львова, тож постають питання, звідки звичайний педагог, хоч і дружина відомого бізнесмена, взяла такі гроші.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ігорю Гринкевичу повідомили про підозру у справі поставок для ЗСУ. Також ми повідомляли, що скандальний бізнесмен Гринкевич більше не наживатиметься на ЗСУ та розповідали, хто став на заваді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.