Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Романа Гринкевича оголосили в розшук – що відомо про його зникнення

Попри оголошення підозри сину львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, станом на 18 січня його досі не затримали

Фото: ДБР, Instagram. Колаж: Pro Гроші

Романа Гринкевича ДБР так і не змогло затримати

Фото: ДБР, Instagram. Колаж: Pro Гроші

Роман Гринкевич, якому 17 січня повідомили про підозру в шахрайстві у справі поставок товарів Збройним силам України, перебуває у невідомому місці. Правоохоронці не змогли дізнатися його актуальне місцезнаходження.

Про це розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За інформацією ДБР, слідству невідомо, де переховується Роман Гринкевич. Під час обшуків офісних приміщень і будинків, де мешкають директори підконтрольних компаній, знайти сина головного фігуранта кримінальної справи не вдалося.

"На жаль, мушу констатувати, що його поки не знайшли. Але підозра у шахрайстві та участі в злочинні організації йому оголошена в установленому законом порядку. Його оголошено в розшук. Офіційно – кордон він не перетинав", – розповіла Сапьян.

Нагадаємо, 17 січня правоохоронці затримали трьох осіб, серед яких – два директори фірм та одна довірена особа. Сам Ігор Гринкевич перебував у СІЗО на момент проведення обшуків. Його заарештували при спробі дати хабаря в сумі 500 000 доларів співробітникам Державного бюро розслідувань.

Нещодавно стало відомо про шахрайство, яким займався львівський бізнесмен і його найближче оточення. Гринкевичів звинуватили у створенні злочинної схеми по заволодінню чужими грошима у великих розмірах. Йдеться про майже мільярд гривень, отриманих від Міністерства оборони на закупівлю одягу та білизни для військовослужбовців.

Міноборони розірвало співпрацю з бізнесом Гринкевича

Раніше ми розповідали, що компанія "Трейд лайнс рітейл", яка займалася постачанням продуктів харчування Міністерству оборони, втратила свого клієнта. 17 січня з нею розірвали контракт, оскільки з’явилися беззаперечні докази неналежного виконання зобов’язань.

Під час досудового розслідування ДБР констатувало поставку товарів поганої якості. Йдеться про діяльність в рамках договорів, підписаних 23 лютого 2023 року. Саме фірми "Будівельна компанія Сітіград", "Трейд лайнс рітейл" і "Будівельний альянс Монтажпроєкт" спершу виграли тендери, а потім призвели до величезних збитків державному бюджету.

"Щоб уникнути складнощів із харчовим забезпеченням, Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів", – повідомила пресслужба відомства.

Тож більше підконтрольні підприємства скандального львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича не зможуть завдавати шкоди нікому. Адже речі, отримані військовими в рамках договорів, були настільки неякісними, що повернулися на склади.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в скандальній справі про поставки одягу ЗСУ спливло ім'я молодої художниці. Також ми повідомляли, що скандальний бізнесмен Гринкевич більше не наживатиметься на ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.