Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Скандальний бізнесмен втратив усе: майно Ігоря Гринкевича арештував суд

Львівського бізнесмена підозрюють в розкраданні коштів, отриманих від Міністерства оборони на потреби Збройних сил України

Фото: ДБР, скриншот. Колаж: Pro Гроші

ДБР ініціювало арешт майна Ігоря Гринкевича

Фото: ДБР, скриншот. Колаж: Pro Гроші

Особисте майно скандального підприємця Ігоря Гринкевича заарештував суд. У рамках розслідування відбулися обшуки: правоохоронці навідалися в офіси підконтрольних компаній і не тільки. Вдалося отримати висновки експертів про якість продукції, поставленої бізнесменом для військових.

Про це йдеться на офіційному сайті Державного бюро розслідувань.

Стало відомо, що в межах відкритої кримінальної справи ДБР ініціювало арешт майна Гринкевича та його фірм, причетних до угод із постачання Збройним силам одягу. Відтак, для забезпечення компенсації збитків, завданих махінаціями підприємця, судовим рішення арештували:

  • нерухоме майно у власності сім’ї Гринкевича;
  • транспортні засоби преміумкласу;
  • майно та рахунки підконтрольних компаній.

Також правоохоронці провели обшуки за адресами проживання і роботи Гринкевича, навідалися додому до директорів, в офіси фірм. Нагадаємо, саме він намагався дати величезного хабаря співробітникам ДБР – 500 000 доларів за сприяння у поверненні вилученого в ході кримінального провадження майна.

Слідчі отримали висновки експертів, відповідно до яких вся поставлена компаніями Ігоря Гринкевича продукція не відповідала якісним характеристикам. Тож і використовувати одяг та білизну за призначення в ЗСУ не можуть. Хоча, згідно з договорами, всі кошти виплатили до моменту постачання. Йдеться про суму понад 1,5 млрд гривень.

Що відомо про скандал навколо бізнесмена

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, що стало причиною відкриття кримінальної справи. Компанії Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на закупівлю якісного одягу для військовослужбовців. Проблема в тому, що всі причетні фірми ніколи не займалися виробництвом такої продукції, вони навіть не мають потужностей для зберігання, адже сфера їхньої діяльності – будівництво.

Згодом з’ясувалося, що виконавець замовлення зірвав безліч контрактів, а за деякими поставив на склади товари у невеликій кількості, хоча кошти були отримані в повному обсязі. Іншими словами, підприємець привласнив більшу частину оплати, що призвело до завдання збитків державі на суму 1,2 млрд гривень.

Далі оприлюднили ще цікавіші факти. Протягом 2023 року члени родини купували собі земельні ділянки, квартири, транспортні засобі та інше майно. Навіть спонсорували діяльність художниці Соні Морозюк, яка відома своїм статусом нареченої сина Ігоря Гринкевича – Романа. Стало зрозуміло, що гроші з бюджету були витрачені на особисті потреби сім’ї бізнесмена, а не на якісну продукцію для ЗСУ.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Міноборони розриває угоди з компаніями, пов'язаними зі скандальними Гринкевичами. Також ми повідомляли, що Гринкевичу знову дозволили постачати товари для ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.