Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Тарологів та астрологів хочуть змусити платити податки – у Раді підготували законопроєкт

На думку автора законопроєкту, Україні необхідно регулювати ринок езотеричних послуг та отримувати податки з його представників

Фото: Unsplash, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть брати податки з езотериків

Фото: Unsplash, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Депутат від партії "Слуга народу" Сергій Гривко зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає введення поняття езотеричної освіти і створення спеціального реєстру в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. На думку ініціатора, Україна повинна на законодавчому рівні регулювати діяльність езотериків, а також отримувати з них податки.

Про це йдеться в документі, опублікованому на офіційному сайті ВРУ.

Сергій Гривко вважає, що не можна ігнорувати факту популярності езотеричних послуг. Мало того, що багато людей поширюють свою діяльність через соціальні мережі (контроль при цьому абсолютно відсутній), вони подекуди продають інфопродукти, розповсюджуючи знання серед мас. Тому існує необхідність легалізації сфери.

"Цей ринок жодним чином не врегульований, а відтак доброчесні езотерики не захищені у своїй діяльності. Це відкриває поле для діяльності шахраїв. Люди, які звертаються за такими послугами, можуть бути ошукані", – уточнив автор у пояснювальній записці.

Він запропонував ввести поняття езотеричної освіти та створити спеціальний реєстр в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Кожна особа, включена в нього, матиме змогу здійснювати освітню діяльність, видавати дипломи і навіть відкривати навчальні заклади. Зареєстровані у Реєстрі отримають такі права:

  • захищати свою ділову репутацію;
  • на об’єкти інтелектуальної власності, наприклад, освітні програми, технології, методики, практики тощо;
  • використовувати у діяльності терміни "школа", "інститут" чи "академія";
  • створювати заклади освіти;
  • видавати учням дипломи на основі засвоєного матеріалу.

Водночас взяття на облік означає, що езотерики-коучі платитимуть податки в державний бюджет. Наприклад, за включення в Реєстр і перебування в ньому передбачено адміністративний збір у розмірі мінімальної заробітної плати (стягнення відбуватиметься раз на рік). А щоб видати диплом учням, треба буде заплатити суму в розмірі одного прожиткового мінімуму за кожен документ.

Напрямки діяльності, які охоплює законопроєкт, включають тарологію, екстрасенсорику, астрологію, нумерологію, рунологію, цілительство, знахарство, навіть йогу та подібні духовні практики.

Скільки коштують послуги ворожок на OLX

Раніше ми розповідали, що багато езотеричного можна відшукати на порталі оголошень OLX. Серед доступних варіантів – замовлення різноманітних товарів, пов’язаних з магічними ритуалами, а також послуги ворожок, астрологів і картографів. Найбільш популярними позиціями на сайті є:

  • магічна куля для медитативних практик – 1 650 грн;
  • карти Таро – 500 грн;
  • свічки для обрядів – 200 грн за штуку;
  • спіритичні дошки – 330 грн.

Також можна звернутися безпосередньо до ворожки чи астролога, щоб дізнатися більше про свою матрицю долі, отримати консультацію з питань фінансів або стосунків, скласти персональну карту Бодіграфа і багато іншого. Але ціна послуг відповідна: за консультації для самопізнання беруть від 1 000 грн, а за ворожіння по телефону – 650 грн.

Для більш розширеного сеансу пропонують використовувати кавову гущу, щоб визначити потенційне майбутнє і дізнатися приховані факти. Подібне коштує 2 500 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Україні запустять реєстр домашніх тварин і розповідав, що треба знати власникам чотирилапих. Також ми повідомляли, що в Україні планують запровадити податок на "підробітки".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.